Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Каква Русија, па није Бриселски споразум потписан у Москви!

0

стев

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је да не зна ко у Влади Србије ради против интереса државе, али да та особа мора бити разрешена.

„Треба што пре да сазнамо ко је то и да сазовемо одмах седницу на којој ће тај бити разрешен“, рекао је Стефановић у интервјуу за недељник НИН.

Он је оценио да не постоје сукоби министара унутар владе, наводећи да ниједан није рекао да је буџет лош и упитао шта је за владу важније од подршке буџету, који „показује економску политику и снагу и јединство владе“.

Поводом спекулација да ће уследити „нови Бриселски споразум“, у којем ће тема бити столица за Косово у УН, Стефановић је казао да Влада то никада неће прихватити.

„Могу да имају столичицу негде у ходнику. И кад кажем столичицу не мислим фигуративно, већ буквално“, рекао је Стефановић.

Он је оценио да је најважнији резултат избора на Косову формирање Заједнице српских општина и поручио Србима забринутим за финасирање институција да ће Србија „у складу са Бриселским споразумом финансирати део школства, здравства и свега на шта има право, али да ће се сад коначно знати где тај новац иде“.

Стефановић је оценио да је дилема да ли Србија треба да иде ка Бриселу или Москви лажна и додао да ће то бити ускоро потврђено у Скупштини Србије доношењем Резолуције о прикључењу Србије ЕУ.

„Као што сте видели, Бриселски споразум није потписан у Москви него у Бриселу и добио је подршку свих најзначајнијих државних функционера и највећег дела посланика“, рекао је Стефановић.

(Факти)