Прочитај ми чланак

Станојевић (Ми глас из народа) – узвраћа: Свима верујемо осим Јерковићу

0

Један од оснивача "Ми-глас народа" Драган Станојевић изјавио је данас да су у том покрету сигурни да нико од њихових кандидата за београдске одборнике неће подржати коалицију СНС-СПС, осим, како је рекао, можда Александра Јерковића, који је био носилац листе.

Станојевић је агенцији Бета казао да су оснивачи покрета разговарали с већином кандидата за одборнике и да су сви истакли да ће поштовати став да се не ступа у коалиције ни са СНС-СПС, као ни са „Србија против насиља“ и НДСС-ПОКС.

„Сви кандидати за градске одборнике су нам потврдили да ће поштовати став покрета да се не подржи ниједна опција за формирање власти у Београду. Надамо се да неће бити куповине одборника и да ће се избори у Београду поновити. У све наше кандидате за одборнике смо у овом тренутку сигурни осим у Јерковића“, нагласио је Станојевић.

Додао је да су сумњу у Јерковића изазвале његове изјаве и саопштења у којима он наступа као коалициони партнер покрета „Ми-глас народа“.

„Нисмо разговарали с Јерковићем јер се он налази у иностранству. На претходним изборима ‘Ми-глас из народа’ је наступио самостално, а не у коалицији с покретом ‘Нема назад, иза је Србија’ чији је Јерковић председник“, рекао је Станојевић.

На питање Бете да ли имају нова конкретна сазнања о покушају куповине одборника за шестоцифрене износе како је то раније саопштио Бранимир Несторовић, Станојевић је казао да имају сазнања, али да немају доказе.

„Ми смо чули да се појединим нашим кандидатима за одборнике нуди велики новац, али немамо доказе. Кад би имали било какав доказ покренули би одређене процесе. Ако Александар Шапић покуша да наметне већину куповином одборника то ће бити чист криминал“, рекао је Станојевић.

Носилац листе „Ми-глас из народа“ за београдске изборе Александар Јерковић саопштио је јуче да он на децембарским изборима није био на одборничкој листи Бранимира Несторовића, већ на својој.

„Како то да је листа др Бранимира Несторовића освојила 4,7 одсто, а листа Алелсандра Јерковића 5,4 одсто? Др Несторовић је био на мојој листи – ја на његовој нисам. Да није можда зато проблем рећи да смо били коалициони партнери ? Да се не избегава разговор можда због тога?“, написао је Јерковић на друштвеној мрежи „Икс“.

Кандидат за градоначелника Београда Тома Фила (СПС) изјавио је у уторак да понављања избора неће бити и да ће власт у Београду бити формирана уз помоћ одборника с листе „Ми-глас из народа“.

Фила је агенцији Бета казао да би била велика штета ако власт не би била формирана, јер би изгубили шест месеци на реализацији пројекта „Експо 2027“.

„Очекујем да ће Несторовић и неки други одборници променити мишљење по питању уласка у коалицију са СНС и СПС“, рекао је Фила.

На изборима за Скупштину Београда листа „Београд не сме да стане“ освојила је 49 мандата, СПС-ЈС-ЗС пет, „Србија против насиља“ 44 мандата, „НАДА за Београд“ седам и „Ми–глас из народа“ шест мандата.

Досадашњој коалицији СНС-СПС за формирање власти у Београду недостају два гласа.

Опозиција окупљена око коалиције „Србија против насиља“ и „Нови ДСС-ПОКС“ захтева поништење избора због откривених бројних нерегуларности у изборном процесу.