Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Жене у Србији морају да имају утицај као жене на Златибору!

0

Изјава кандидата за председника Србије Милана Стаматовића поводом Међународног дана жена.

Кад би цела Србија била као Златибор, у јавној управи би, као у нашој Чајетини, радило најмање две трећине жена, jeр се ми својих мајки, супруга, кћерки, сестара не сетимо само на Дан жена – изјавио je председнички кандидат Милан Стаматовић, истичући да је, истовремено, у Влади Србије само једна четвртина жена министара, а у Народној скупштини нема ниједне партије чији је лидер припадница лепшег пола.

– Наше мајке и жене су, током српске историје, биле стуб породице, бринуле о деци, чувале кућу, земљу и огњиште, дочекујући синове, очеве, браћу и мужеве који су бранили и градили Србију. Обећавам зато да ћу се, као председник Србије, исто тако као што то већ радим, као председник општине Чајетина, борити против сваке врсте дискриминације лепшег пола – истакао је Стаматовић и појаснио да жене у Србији најчешће заузимају ниже или суштински мање утицајне јавне позиције у односу на мушкарце.

Жене у Србији морају под истим условима као и мушкарци да буду заступљене у државним и јавним институцијама и предузећима, да имају једнаке шансе на тржишту рада, чиме ће се обезбедити услови да буду и економски јаке и независне. Само тако ћемо их подстаћи да стварају срећну и задовољну породицу, а држава има обавезу да им пружи помоћ и подршку и заштити их од било које врсте дискриминације и насиља – закључује председнички кандидат Милан Стаматовић.