Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Вучић још размишља и о ванредним парламентарним и београдским изборима

0

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић изјавио је да ће се други круг председничких избора одржати на Васкрс и да власт планира да одржи још и парламентарне изборе и локалне изборе у Београду.

“Расписивање првог круга председничких избора за 2. aприл и заказивање другог круга на Васкрс, 16. априла; јучерашње ступање на снагу закона којим једино двестотинак нотара (које су напредњаци већ резервисали за своје потребе) имају право да оверавају потписе кандидата, као и чињеница да најкраћи рок између дана расписивања и дана одржавања парламентарних и локалних избора управо истиче 16. априла, наводи на закључак да Александар Вучић, до последњег тренутка, размишља о томе да већ сутра или прекосутра нареди Томиславу Николићу и Маји Гојковић да распишу ванредне парламентарне и превремене изборе за Скупштину града Београда“, упозорава кандидат за председника Србије Милан Стаматовић, наглашавајући да би то био потпуни шок за, ионако посвађану, опозицију.

Стаматовић сматра да сви они који искрено желе одлазак са власти одрођених распикућа из државног врха, како их је он назвао, морају ова два дана да буду „под узбуном“, у стању ванредне ситуације. Он је поновио да је први задатак свих опозиционих кандидата најхитније сређивање бирачког списка и обезбеђивање равноправних и фер изборних услова.