Прочитај ми чланак

Стаматовић: Одборници Здраве СРБ на седницама у Прибоју, Ариљу, Ивањици и Краљеву

0

Чајетина, 17.8.2020 – До сада су у Златиборском округу одржане три конститутивне седнице локалних парламента, тачније 13. августа у Ужицу (15 одборника), и данас у Пожеги (четири одборника) и Новој Вароши (један одборник), у којима је учествовала Здрава Србија (ЗС), и у чијим скупштинама одборници ЗС имају значајну политичку улогу, док ћемо сутра, 18. августа, присуствовати формирању власти у општинама Прибој (пет одборника), Ариље (четири одборника) и Ивањица (два одборника) – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије.

Осим у Златиборском округу, сутра ћемо такође имати и конститутивну седницу у Краљеву (четири одборника), где смо на изборима наступали у колицији са ПОКС и Бољом Србијом, док смо у Крагујевцу освојили 17 одборничких места, на листи Верко Стевановић “Сви на ову страну“, чија ће седница бити одржана 19. августа – подсећа Стаматовић, истичући да је Здрава Србија остварила свој предизборни циљ јер се политички позиционирала у већини општина у Западној Србији, али и наставила да се шири и у друге крајеве у Србији, с обзиром да је сада присутна и у Рашком округу и у Шумадији.

Сада ћемо нашу политичку борбу наставити у локалним парламентима, где ћемо инсистирати на решавању, пре свега животних проблема грађана који су специфични у свакој локалној самоуправи – каже Стаматовић, додајући да једино ако се ради у општем интересу може доћи до позитивних промена, бољег стандарда грађана, економског развоја, а самим тим и нових улагања у инфраструктуру која ће подстаћи привлачење нових инвестиција.