Прочитај ми чланак

Стамaтовић: Од Торника три гондоле воде на три стране

0

Очекујемо да ће сва документација за изградњу нове гондоле од залтиборског врха Торник до Прибојске Бање бити спремна до краја ове, и да ћемо у градњу кренути већ почетком следеће године, а рок за завршетак је годину дана од почетка радова – изјавио је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, поводом јучерашње најаве председника Републике Александра Вучића да ће Торник у чајетинској и Прибојска Бања у прибојској општини ускоро бити повезани 14,7 километара дугом гондолом.

Председник Србије је обећао да ће 25 милиона евра за ову инвестицију чија је укупна вредност 30 милиона обезбедити држава, а остатак општина Чајетина.

-Пола трасе будуће гондоле је на територији чајетинске општине, између осталог, и будућа станица код манастира Увац, док остали део припада Прибоју. На самом врху Торник биће поптуно обновљени, и у комерцијалну намену, слично Авалском торњу, доведени репетитори који су порушени у НАТО агресији 1999. године – казао је Стаматовић, напомињући да ће нова траса гондоле бити део гондолске мреже коју ће, осим ове најављене, чинити и тренутно најдужа на свету, златиборска „Златна гондола“, од центра насеља Златибор до Торника, као и она чију изградњу Чајетинци увелико припремају, од врха Торник до врха Чигота.

Председник Општине Чајетина наговештава да ће целом будућом мрежом гондола које ће почињати или се завршавати на врху скијалишта Торник, с обзиром на досадашње искуство и постигнуте успехе у овом послу, управљати чајетинско Јавно предузеће „Голд гондола“.