Прочитај ми чланак

ШТА КРИВОКАПИЋУ СМЕТА у Темељном уговору? Ево на шта се односи тачка 7.

0

КАКО "Новости" сазнају, за црногорског премијера Здравка Кривокапића је споран члан 7. Темељног уговора између Српске православне цркве и Владе Црне Горе

Извор Новости у Митрополији Црногорско приморској сазнаје да се члан 7. поменутог споразума односи на „укњижбу верских објеката, где није завршен катастарски операт“.

Foto : YouTube

Међутим, наши саговорници сматрају да је то само изговор премијера Кривокапића, којем, како тврде, „смета светковање православних празника Светог Саве, Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског“.

Истовремено подсећају, поред осталог, да су Јевреји већ добили право о уговору са владом Црне Горе да пет дана светкују своје празнике Јом Кипур и Пасху.

Католици имају право на светковање празника Свих светих, поред осталих празника од Божића до Ускрса.

Исламској верској заједници потврђено је тим споразумом и верско светковање 52. петка, и право верницима да оду са посла у време обреда џума намаз.

Наши саговорници сматрају да фамозни члан 7 Темељног уговора не може уопште да буде споран, „јер једноставно као такав се налази у већ закљученом уговору између Владе Црне Горе и Исламске верске заједнице у тој држави“.