Прочитај ми чланак

ССП ЗВАНИЧНО БОЈКОТУЈЕ ИЗБОРЕ Ђилас кроз виц објаснио стање у Србији (ВИДЕО)

0

Странка слободе и правде (СПП) бојкотоваће предстојеће парламентарне и локалне изборе, саопштио је данас председник ССП Драган Ђилас, после седнице Главног одбора.

„У оваквим условима где постоји један тужилац, судија и једна истина, где постоји страх код људи да покажу слободну вољу, не постоји могућност да ССП на таквим изборима учествује“, рекао је Ђилас новинарима у Београду.

Навео је да је одбор потврдио и подржао одлуку ужег председништва од пре два месеца да странка остаје доследна ономе што је кроз Споразум са народом обећала и да под садашњим условима неће изаћи на изборе.

„У Србији не постоје изборни услови. Може председник Александар Вучић сто пута да шаље поруку да се ‘на власт долази подршком народа и на изборима’. Ми то знамо, али захтевамо да народ чује и види људе који другачије мисле, не само опозиционе политичаре, већ и научнике, раднике, академике, лекаре“, рекао је Ђилас.

Он је казао и да очекује да до 15. септембра и остале чланице Савеза за Србију донесу исту одлуку и додао да одлуку о бојкоту очекује и од свих осталих групација које су права опозиција.

Навео је да ће ССП настављати да ради као и до сада, не само као странка већ и заједничким деловањем са целом опозицијом.

„Доћи ћемо до тога да 42 захтева стручних људи буду прихваћени, а онда ћемо разговарати о томе како да их спроведемо“, рекао је Ђилас.

Оценио је да је енергија у народу велика, да ће расти и да ће Србија доћи до тога да има праве изборе.