Прочитај ми чланак

ССП: Вучићева власт ослобађа криминалце да их користи за своје нелегалне послове

0

Мафијашким убиством Љубомира Марковића на светло дана испливао је механизам по коме власт Александра Вучића на слободу пушта тешке криминалце и убице да би их користила за своје нелегалне послове, саопштила је Странка слободе и правде.

Како се прецизира у саопштењу Љубомир Марковић је био осуђен на 30 година због убиства Бриса Татона 2009. године. Казна му је потом смањена на 13 година, да би после само шест година, 2017. године, био амнестиран и пуштен на слободу.

Странка слободе и правде (ССП) захтева од надлежних да доставе на увид сву документацију из које се види ко је и на основу чега амнестирао Љубомира Марковића.

ССП пита колико је још криминалаца по истом моделу амнестирано у Србији.

Прва одлука Српске напредне странке је 2012. године била смањење затворских казни за хиљаде осуђеника од којих су се многи по изласку на слободу вратили најтежим криминалном делима, укључујући силовања и убиства.

Потом су поништене пресуде којима су на дугогодишње казне затвора осуђени припадници Шарићеве нарко групе, ослобођен је Цане Суботић…

Јавност је по убиству Александра Станковића Мутавог сазнала да он годинама није одлазио на одслужење казне од пет година затвора, као и да је блиско повезан са државном секретарком МУП Србије Дијаном Хркаловић.

Све наведено, јасно показује степен повезаности режима Александра Вучица и криминалаца о чему смо много пута говорили. Криминалци и хулигани који свакодневно угрожавају безбедност грађана и који несметано продају дрогу нашој деци, саставни су део ове власти и њен главни ослонац, закључује се у саопштењу.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!