Прочитај ми чланак

СРС: Вучићу, не играј се главом, сети се како су Тито и Ђинђић прошли

0
Фото: Б. Петровић

Фото: Б. Петровић

Српска радикална странка (СРС) позвала је данас Хашки трибунал да одмах и безусловно ослободи Војислава Шешеља, а премијера Србије Александра Вучића да се „не игра главом“ и не хапси Шешеља по повратку у Србију.

Десетак хиљада људи, који су се окупили на први наговештај да се Војислав Шешељ враћа у Србију, показује колики углед у српском народу ужива Војислав Шешељ који се својом јуначком борбом сврстао у ред српских мученика и великана попут цара Лазара, Милоша Обилића, Гаврила Принципа и других.

Влада Републике Србије и Хашки трибунал обмањују грађане причама да желе Војислава Шешеља да пусте на слободу, јер без слободе кретања, слободе говора, слободе мисли и јавних наступа, пребацивање Војислава Шешеља из Хага у Београд значило би само пребацивање у нови затвор у којем би, уз Војислава Шешеља, робијала и цела његова породица.

„Ако се деси да Шешељ дође у Србију, поручујемо Вучићу да се не игра и не покушава да га хапси. Нека размисли како су прошли сви који су хапсили Шешеља, од Тита до Ђинђића. Сви су они одавно нестали са политичке сцене и то је порука коју данас упућујемо Влади Србије“, рекао је заменик председника СРС Немања Шаровић на митингу на београдском Тргу Републике.

Митингу је присуствовало око 10 000 људи, који су носили страначке заставе и заставе са ликом Шешеља и викали „издаја, издаја“ на помињање Вучића и председника Србије и Томислава Николића.

Шаровић је истакао да Шешељ никада неће прихватити услове Хашког трибунала да у Србији заправо буде у кућном притвору и без могућности јавних наступа.

„Шешељ ће се вратити, можда за два месеца, можда за шест месеци. Тада ћемо кренути да обарамо досовски режим, јер оно што је некада био издајник Зоран Ђинђић, данас је издајник Александар Вучић“, рекао је Шаровић.

Потпредседник СРС Милорад Мирчић рекао је да на свету нема два човека која Шешеља више мрзе од Вучића и Николића.

„Знају они каква је њихова судбина и шта их чека ако се Шешељ врати. Народ у Србији може све да опрости, али издају никада не прашта и оно што раде Николић и Вучић се памти и биће им враћено“, рекао је Мирчић.

Потпредседник СРС Зоран Красић рекао је да је власти „густо и врцка се“ због захтева Хашког трибунала да у Србији направи кућни притвор за Шешеља и да „један стражар буде Николић, а други Вучић“.

„Али, то су и потписали, да сахране живу Србију. Тражимо да Шешељ одмах буде безусловно ослобођен и да се врати свом народу и преузме власт у Србији“, рекао је Красић.

Функционерка СРС Наташа Јовановић рекла је да се Николић и Вучић „крију испод скута“ Англеле Меркел и Тонија Блера и да не знају да раде ништа осим да сплеткаре и буду у функцији тајкуна и „одабраног мафијаша“ Станка Суботића Цанета.

Скуп СРС је одржан на Видовдан и стогодишњицу атентата на Франца Фердинанда, а говорници су упоређивали Гаврила Принципа и Шешеља, за кога су навели да је „данашњи младобосанац“ и борац за слободу, истину и правду.

(Бета, СРС)