Прочитај ми чланак

СРС Вучевићу: Да ли си на послу или лажеш Србе по Косову?

0

22

Српска радикална странка критиковала је данас градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, оптужујући га да, уместо да се посвети послу руковођења Градом, борави на простору Косова и Метохије и учествује у „хајци на српски народ“ и „хистеричној изборној кампањи“. Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад одговрио је позивом Српској радикалној странци, коју је назвао „војницима Демократске странке“, да „престане да буде портпарол Бојана Пајтића и да достојанствено проведе овај последњи мандат у Скупштини Новог Сада“.

У саопштењу за јавност Градског одбора СРС у Новом Саду се наводи да хаос у комуналном систему, критично стање безбедности, проблем Предшколске установе „Радосно детињство“, ЈП и ЈКП, која касне са исплатама зарада, као ни стечај ЈКП „Стан“, нису питања која заокупљају пажњу Вучевића.

Лидер новосадских радикала Ђурађ Јакшић истиче да се Вучевић, по налогу свог партијског шефа (Александра Вучића), дао у промовисање лажних косовских избора, да „лаже и врши притисак на Србе да им је боље у терористичкој Тачијевој „Републици“, него у матичној држави“.

„Српски народ неће изаћи на Јахјагине изборе, јер он зна да то значи гашење легалних институција Републике Србије и добровољно прихватање институција лажне шиптарске „државе“ на простору нашег Косова и Метохије, као последње фазе у одвајању јужне српске покрајине“, додаје се у саопштењу које потписује Јакшић.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад позвао је Вучевића да прекине са „манекенисањем и промовисањем глупости“, да олакша муку Срба са Косова и Метохије и да се врати на посао.

Делегација Новог Сада, коју предводи Вучевић, отпутовала је данас у дводневну посету општини Штрпце на Косову и Метохији, како би пружила подршку грађанима у српским општинама, саопштено је из градоначелниковог кабинета.

Са председником Привременог органа Општине Штрпце Иваном Реџићем Вучевић ће, заједно са представницима Зрењанина, Соко Бање и Титела, потписати споразум о сарадњи на суфинансирању изградње вртића на Брезовици.

Делегација Града Новог Сада ће, другог дана боравка на Косову и Метохији, заједно са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем и министром без портфеља, задуженим за Косово и Метохију Александром Вулином посетити Грачаницу.

Новосадска делегација присуствоваће и великом завршном предизборном митингу у Штрпцу, како би позвала косовске Србе да у што већем броју изађу на локалне изборе 3. новембра, наведено је у саопштењу.

СНС: Радикали да не буду портпароли ДС

Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад данас је позвао Српску радикалну странку, коју је назвао „војницима Демократске странке“, да „престане да буде портпарол Бојана Пајтића и да достојанствено проведе овај последњи мандат у Скупштини Новог Сада“.

Новосадски напредњаци у саопштењу поручују радикалима да конструктивно заступају опозиционе ставове који би довели до неког побољшања у функционисању града, и да се, како кажу, „не понижавају у улози прљаве руке кумовског пара Пајтић-Павличић, ударајући на бесмислен начин градоначелника (Милоша) Вучевића“.

„Налазити нешто лоше у чињеници да Милош Вучевић у првој години мандата већ трећи пут посећује Косово, увек носећи хуманитарну помоћ за Србе са Косова, јасно показује да иза саопштења које потписује СРС стоји Демократска странка“, пише у саопштењу новосадског СНС.

Истовремено, новосадски напредњаци су поставили питање портпаролима Демократске странке да ли је СРС против тога да Град Нови Сад помогне изградњу вртића у Штрпцу.

Грађани су препознали ко на прави начин брани српске националне интересе, а ко већ годинама шири српство из фотеље и то је разлог што „српски“ радикали данас не могу готово нигде да пређу цензус“, истиче се у саопштењу СНС.

СНС такође позива све, како странке и удружења грађана, тако и институције и предузећа „која су у могућности да помогну нашој браћи на Косову кад год су у могућности, као што то раде градски челници данас“.

 

(РТВ, Танјуг)