Прочитај ми чланак

СРС: Власт у Србији окреће главу пред фашизмом!

0

Mircic-Milorad-SRS

Подпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић каже да је „потпуно је несхватљиво да власт у Србији окреће главу пред неумитном чињеницом да се на територији Украјине разбуктава фашизам“. Он је оптужио власт СНС-а и да „ћутке дозвољава формирање тзв. Војске Косова.

– Објашњење које јавност Србије има у виду, да се неутралност може сачувати, можда би могло делимично и да се прихвати као нека уравнотежена политика када је у питању и једна и друга страна, али не може се прихватити та иста чињеница када тај исти фашизам у још горем облику букти на Косову и Метохији Оно што је потпуно јасно је да фашистички покрет на Косову и Метохији под руководством Хашима Тачија добија и оружане снаге у виду војске Косова.

Објашњење које добијамо од врха власти у Србији је да реципроцитет састава те војске по националној основи мора бити заступљен. Просто за неверовати!  Ми смо сведоци да се у једном делу Србије, који се зове Косово и Метохија, потпуно развија фашистички покрет уз пуну подршку ЕУ, као што је тај фашистички покрет на делу у Украјини – рекао је Мирчић на данашњој конференцији за штампу СРС-а.

Српска радикална странка упозорила је на „погубност политике која се води у Србији“.

– У Србији се, због цензуре која је на снази, не може чути ниједна реч или реченица која се супротставља овако погубној политици, али ми из Српске радикалне странке немамо намеру да одустанемо. Ми ћемо се борити против погубне политике актуелне власти и на републичком и на покрајинском и на локалном нивоу – рекао је Мирчић.

(СРС)