Прочитај ми чланак

СРС: Велики протест против најављене предаје Косова и Метохије

0

SRS1Српска радикална странка у понедељак, 8 априла, организује протестну шетњу која почиње у 16 часова испред Председништва Србије, поводом намере државног врха Србије да се одрекне Косова и Метохије задрад добијања датума о почетку преговора о уласку у Европску унију.

Придружите се протесту, покажите да вам је држава важнија од некаквог датума, покажите солидарност са браћом са Косова и Метохије, покажите да издајници никад неће имати подршку од народа и од српских радикала! Окупљање је испред Дома Синдиката у 15:30 часова.

Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке:
Српска радикална странка упозоравала је и претходну власт, ДС, да се не смеју водити било какви преговори о будућности Косова и Метохије под окриљем Брисела. Европска унија је главни покровитељ „независног Косова“. ЕУ, САД и НАТО пакт бомбардовали су Србију 1999. године, не због тога да би нам донели демократију, не због тога што није ваљао Милошевићев режим.

Бомбардовали су нас из истог разлога из ког су то урадили 1941. године: „да би остварили своје интересе и да би отели Косово и Метохију“.

Убеђује нас Дачић да је понуђена капитулација. Знали смо ми то и без Дачића. Убеђује нас Вучић да је ситуација критична. Није ситуација критична и није тачно да Србија нема алтернативу. Алтернатива је сарадња са државама које желе да са Србијом сарађују на равноправној основи, да се коначно окренемо Руској Федерацији, да сарађујемо са пријатељским народима попут Кине, арапских земаља и земаља ЕУ које нису признале независност Косова и Метохије.

Нема тога што ће спречити Српску радикалну странку у борби против владајућег режима. Драган Ђилас је недавно рекао да неће рушити Владу Републике Србије на питању Косова и Метохије. Српска радикална странка рушиће овај издајнички режим пре свега на питању Косова и Метохије. Јер, од тог питања нема ничега важнијег за српски народ.

Уколико се данас одрекнемо српског КиМ, ко ће сутра спречити да и Војводина постане независна, ко ће спречити да траже Рашку област. Дачић каже да му српски Устав не помаже да оде на Косово и Метохију. Ми га питамо: може ли данас да оде у Прешево да се прошета или да се прошета кроз Нови Пазар? Наравно да не може. Уколико не будемо прекинули са понижењима, са  испуњавањем уцена које стижу са Запада, неће бити краја посртању српског народа, економском пропадању и отимању српских територија.

Циљ Српске радикалне странке је да овим протестима широм Србије поново покрене из сна и хипнозе српски народ, да објаснимо да нам неће бити боље док не будемо више радили, да објаснимо да Србија није ни „Велики брат“ ни „Фарма“ и да празне фрижидере не могу заменити телевизијски програми и једноумље које гледамо на свим телевизијама и које је данас много горе него икада до сада.

Морамо поново стати на чело српског народа, заузети место које нам припада у политичкој сцени Србије и повести Србију у потпуно другачијем правцу: путем националног и економског опоравка.