Прочитај ми чланак

СРС: Режим спремио платформу за независност целог Косова и Метохије

0

Према медијским извештајима о договору који су представници  режима постигли око платформе за КиМ, јасно је да је, уместо обећане спасоносне стратегије, усаглашено да ће режим флагрантно згазити Устав и спровести капитулантску „де јуре“ предају окупираног дела територије Србије шиптарским сецесионистима, све уз покушај да се и северни део КиМ – преко „аутономије“ – угура у територијални интегритет Косова! 

СРС је све време била у праву када је упозоравала да власт одуговлачи са изношењем платформе у јавност док се на терену не успостави граница између Србије и нове НАТО државе Косово. Сада када је граница постала реалност, прелазе на другу фазу у којој убеђују грађане да је аутономија за север максимум за који Србија може да се избори на КиМ.

То је велика лаж коју режим пласира у договору са Западом; то је замена теза у којој ће режим предају Покрајине „покрити“ причом да се изборио за север КиМ. Зато молимо све грађане Србије да не наседају на овакве обмане и данашња медијска спиновања, јер је једина истина та да уместо нелегалних квислиншких споразума, Србија има Устав и Резолуцију 1244 СБ УН који гарантују да је цело Косово и Метохија у саставу Србије и нема никакве потребе да се режим бори за некакав статус за један део наше аутономне покрајине!

Такође упозоравамо на игру коју режим води преко консултација са страним амбасадорима, јер желе да „убију две муве једним ударцем“: због састанака са амбасадорима Русије и Кине очекују да јавност поверује да платформа чува територијални интегритет и суверенитет Србије, док пред очима грађана праве договоре са британским НАТО амбасадором. СРС упозорава Владу да ју је бирао народ Србије и да прво грађани Србије и Народна скупштина морају да се сагласе са националном стратегијом, па тек онда о томе имају право да дају своје мишљење друге државе и њихови представници. 

 

(СРС)