Прочитај ми чланак

Потпредседник Руске Думе Сергеј Бабурин са СРС положио венац на споменик Милици Ракић

0

 srs venac polaganje

Српска радикална странка, Покрет Образ и СНП Наши обележили су данас годишњицу НАТО агресије на СРЈ. Представници ових организација и њихови симпатизери присуствовали су молебану који је СПЦ организовала у цркви Светог Марка, а онда су положили венце на место где се некада налазио споменик убијеној девојчици Милици Ракић у Ташмајданском парку.

Скупу је присуствовао и посланик руске Думе Сергеј Бабурин који се обратио окупљенима.

– Србија је 1999. године водила праведну борбу за добрану свог народа и територије. Не смемо заборавити жртве нити њихове убице – рекао је Бабурим окупљеним грађанима и присталицама СРС, Покрета Образ и Наши.

Окупљени су носили транспарент са поруком „Децу вам нећемо опростити“ и сликама малишана убијених у НАТО агресији.

Скупу су присуствовали заменик председника СРС Немања Шаровић, функционери СРС-а генерал Божидар Делић, Вјерица Радета, Зоран Красић и лидер Образа Младен Обрадовић.

СРС је раније саопштила да „НАТО агресија на Србију траје од почетка деведесетих година, али је кулминирала 1999. године бомбардовањем“.

– Све оно што НАТО злочинци нису успели да нам ураде 1999. то нам раде од 5. октобра 2000. године па све до данас, кроз издајничке режиме који управљају Србијом. Најстрашнији симбол тога шта нам је донео НАТО после 5. октобра је уништавање споменика Милици Ракић у центру Београда, у Ташмајданском парку.

Петог октбора је изваљена и однета њена статуа и остао је само мермерни део из ког и данас вири челична конструкција којом је статуа била причвршћена Агресија на СРЈ 1999. која је трајала 78 дана и резултирала са више од 2.500 цивилних жртава укључујући 88 деце, довела је до масовног егзодуса више стотина хиљада неалбанаца са Косова и Метохије. Завршетком бомбардовања започела је окупација Косова и Метохије која траје и данас и током које је убијено више од 1.000 Срба – кажу у СРС.

(Србин.инфо)