Прочитај ми чланак

СРПСКИ ПОСЛАНИК ИЗ МАКЕДОНСКЕ СКУПШТИНЕ: Нереди су почели због албанске химне

0

У Собрању се у неком тренутку певала македонска, али затим и албанска химна. Због певања албанске химне, ситуација је за неколико минута постала веома напета, морала је да ескалира, рекао је посланик Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић

Председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић изјавио је да се вечерас у Собрању догодио „покушај пуча“, а да је ситуација ескалирала због интонирања албанске химне.

“Не чуди ме ово што се десило, у Собрању се у неком тренутку певала македонска, али затим и албанска химна. Због певања албанске химне, ситуација је за неколико минута постала веома напета, морала је да ескалира”, рекао је Стоилковић.

Према његовим речима, „Тиранска платформа“ мора да падне по сваку цену.

“Ако се то не деси, Срби у Македонији доживеће судбину Срба на Косову и Метохији”, рекао је Стоилковић, додајући: „Срби у Македонији имају јасне ставове, наш стратешки циљ је пад „Тиранске платформе“, зато што је њена реализација степен више ка стварању „Велике Албаније“.

Стоилковић, који је и сам посланик Собрања, рекао је за Спутњик да нико од посланика ДПСМ није повређен током упада у зграду Собрања.

“Велика је вероватноћа да ће у држави бити проглашено ванредно стање”, рекао је он.

Собрање је, како је додао, опкољено са свих страна, а из унутрашњости су почели да пристижу људи, међу којима и чланови и симпатизери ДПСМ.