Прочитај ми чланак

Српски домаћин:Највећи бизнис у пољопривреди-на пијацама народу продају стари хлеб

0

„Некада препознатљива по пољопривреди, Србија је данас земља коју је режим Александра Вучића довео дотле, као што смо имали прилику да се уверимо, да људи на пијацама продају стари хлеб, будући да је јефтинији од сточне хране. Бављење пољопривредом данас јесте хлеб са седам сувих кора, али то ће ускоро да се промени“, поручио је потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић домаћинима из села Кусадак, приликом обиласка Подунавског округа.

„Србија је била у свету позната по производњи и извозу најквалитетнијег свињског и телећег меса. Данас, предњачимо по увозу истог и сведочимо пустим шталама и свињцима. Села нам се празне преко ноћи и то је заиста алармантна ситуација за коју нико од режимских првака не хаје. Они не само да се понашају као да не живе у овој земљи, већ јасно својим неделима поручују да их није брига ко ће и шта после њих преживети и опстати у Србији“, упозорио је Булатовић.

„Враћање субвенција на ниво пре почетка напредњачког режима, дакле на 12.000 динара по хектару, гарантовање откупних цена за пољопривредне производе произвођачима који потпишу уговор са државом, гориво без акциза, обнова сточног фонда и забрана продаје плодне земље странцима су почетне тачке плана који ћемо спровести у договору са свим пољопривредницима Србије, оног дана, када на ово зло од власти ставимо тачку“, закључио је Булатовић.