Прочитај ми чланак

СРПСКА: Додиков позив поделио СДС

0

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је Вукоти Говедарици избор за председника СДС, уз наду да ће учинити све да заштити и унапреди државне и националне интересе РС и њеног народа. Упутио је и позив за састанак који је поделио мишљења у СДС

dodik-glasanje– Република Српска и њен демократски оквир подразумевају дијалог свих политичких субјеката, те вас стога, као председник РС, позивам да 11. новембра у 15.00 часова у Палати РС разговарамо о свим питањима битним за Српску и њен народ – нагласио је Додик у честитки Говедарици.

Поједини чланови СДС сматрају да Говедарица треба да иде на састанак, али постоји и став да је и ово још један Додиков манипулаторски потез из којег ће само он да поентира и да настави да руши СДС и опозицију у Српској.

Вукота Говедарица каже за „Новости“ да неће ништа да ломи преко ноћи и да ће одлуку о одласку код Додика на састанак, донети у наредних неколико дана.

Тврда струја у СДС поручује да је до јуче Додик називао Говедарицу „тип – 500“, наводећи да се крио у шлеперима брашна док је бежао из Српске у Србију како не би служио војску за време рата, а данас га зове на састанак.

– Због ранијих увреда које је Додик изнео на рачун новог председника СДС, не би требало да се састаје са њим – речено је „Новостима“ из више извора у СДС.

С друге стране, један од потпредседника СДС Мићо Мићић, рекао је да би састанак био добар за народ Српске.

МИЋИЋ ЗА САСТАНАК

– То што је Додик позвао Говедарицу на састанак 11. новембра представља мудар политички потез. Мислим да је разговор између председника две највеће политичке странке у Српској добар за народ и надам се да ће се Говедарица одазвати позиву – рекао је Мићић.