Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО: Шта родољубиве партије морају што пре да схвате после изборних резултата

0

patriotizam

У Скупштини Србије поново ће се наћи две патриотске, анти НАТО и проруске партије. И то је добра вест. Оно што не ваља је чињеница да изборни резултати Српске радикалне странке и изборне листе Двери-ДСС ни приближно не покривају преовлађајуће расположење у народу којем је доста ЕУ интеграција и који жели сарадњу с Русијом.

Више је него јасно да је потребно укрупњавање патриотских политичких снага, јер само тако се може стати на пут новим уценама које чекају Србију: промена Устава, нови кораци ка потпуном признању Космета, придруживање НАТО пакту и удаљавање од Русије.

Другим речима, партије и покрети као што су СРС, Двери, ДСС, Заветници и други, боље да политичко деловање усмере ка томе да убеде народ да СНС и СПС нису никакве „проруске партије“, уместо што се међусобно нападају у намери да откину што већи део тврдог патриотског бирачког колача.

Јер, ако им у наредном периоду главне мете не буду ЕУ, Вучић и НАТО, ако народ не убеде да су они носиоци алтернативе која се види у Москви, доћићемо у ситуацију да ће за коју годину, српски народ, изгладнео и осиромашен, гласати за неку грађанску (читај прикривену ЕУ и НАТО) „алтернативу“ Вучићу, што ће Србији поново донети статус колоније.

Доказ за то је изборни резултат покрета Доста је било Саше Радуловића, који је сам изашао на изборе и освојио чак 6 одсто гласова (само је још Српска радикална странка Војислава Шешеља наступила самостално и освојила више од осам процената, сви остали у коалицијама).

Можда је Радуловић сада добио углавном гласове разочараног дела грађанске и проевропске Србије, који више не жели да гласа за Чеду, Бориса, Пајтића и остали ДОС картел, али би већ на следећим изборима могао да привуче и велики број умерених, па чак и патриотско оријентисаних гласача.

Дакле, можемо поново доћи у ситуацију да „нај Европљанину“ Вучићу, алтернатива на неким следећим изборима буде поново једна проевропска политичка опција. То родољубиве странке не би требало да дозволе.  Велику улогу имаће и председнички избори следеће године, који би могли да буду и катализатор за привремене парламентарне.

Иначе, највећи победник избора је по свему судећи ПУПС на челу с Кркобабићем, коме је припало осам од укупно 131. мандата са СНС листе. Другим речима, без Кркобабића, Вучић нема већину у парламенту.

Извор: Србин инфо – Алексеј Димитријевић