Прочитај ми чланак

Србија да предложи Хрватској и Мађарској споразуме о проширењу граничних прелаза

0

„Сваког лета се са граничног прелаза Батровци шаље иста слика: чекања хиљада путника на прелазак границе, међу којима је велики број жена и деце, и по седам сати по пакленој врућини у километарским колонама, као и десетосатног чекања теретних возила”, стоји у саопштењу Демократска странке Србије у којем се још додаје:

„Малтретирање и нехуман однос према десетинама хиљада туриста и превозницима робе последица су неодговорности превасходно хрватске, али и српске власти, које уместо да решавају свакодневне проблеме људи истрајавају на међусобним политикантским препуцавањима.

Можда би Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић другачије размишљали да су приликом сусрета на граничном прелазу Богојево-Ердут са својом децом чекали на сунцу седам сати.

Србија треба да предложи Хрватској закључивање међудржавног споразума којим би се утврдило неопходно повећање капацитета најоптерећенијих граничних прелаза. Уколико би хрватска страна то одбила, путнике треба дељењем пригодног материјала обавештавати о узроцима застоја и одговорности Хрватске.

Исто треба предложити и Мађарској, како би се омогућио брзи проток на граничном прелазу Хоргош.”