Прочитај ми чланак

СРБИ СА КОСМЕТА: Вучићев извештај у Скупштини обилује небулозама и глупостима!

0

„Извештај који је председник Републике изнео на седници Скупштине Србије посвећеној Косову и Метохији обилује небулозама, политичким глупостима, невероватним лажима, страшним политичким лицемерјем које има за циљ да у јавности Србије трасира пут свеобухватном мировном споразуму који Александар Вучић мисли да потпише са Приштином”, стоји у саопштењу Народног покрета Сарба са Косова и Метохије „Отаџбина”.

У овом саопштењу се даље наводи:

„После Димитрија Туцовића у Скупштини Србије такав проалбански експозе до сада није виђен. А чињенице су следеће:

Председник каже да ће 2100. године број Албанаца на Балкану бити осам милиона а број Срба само три. Мора да је то председнику „дојавила звезда Даница“. Још каже да је Срба на Косову 94,582 иако никада ниједан попис од `91. године на КиМ није извршен. Мора и то да су му неке небеске силе дошапнуле. Српска народна пословица каже „Нико крупно к`о Турчин не лаже“. Наш „Ацо Србин“ лаже још више. Када је у питању број Албанаца председник каже да их има милион и тристапедесет хиљада иако на изборима 2017. године није гласало више од 400.000. Број од 1.350.000 је ипак напредак јер је пре два месеца у Савету безбедности изјавио да их има 1.900.000. Председник намерно подиже број Албанаца а смањује број Срба не би ли се тако лакше одрекао јужне српске покрајине.

Да би грађанима Србије презентирао своје знање о историји он каже да се на простору Балкана до 395. године водила борба између Римљана са једне стране и Далмата и Илира са друге стране. Опет будалаштина и незнање јер са простора Балкана води порекло више од 27 римских царева, што значи да се никаква борба није водила.

У свом извештају ни речи о политичкој платформи за преговоре са албанским сепаратистима. Каже да неће да изнесе платформу да им не би откривао детаље плана. Председник опет лаже, јер истина је у следећем. Ако постоји платформа не може да манипулише и тргује са Косовом и Метохијом и зато му она не треба. Да је постојала платформа, као што је постојала у периоду од 2006 до 2008. године, Александар Вучић никада не би смео да потпише издајнички Бриселски споразум.

У свом извештају председник још говори да су Албанци јако нервозни и бесни и да ће стога да врше насиље над Србима. Из тог разлога председник мора да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином. Задњих година председник Србије води специјални рат против Срба на северу Косову и Метохији наговештавајући им насиље од стране Приштине а које он, како каже, не може да спречи. На овај начин само још више подстиче исељавање Срба из јужне српске покрајине. Председник сматра да ако је мање Срба на Косову и Метохији лакше ће да преда Косово и Метохију.

У данашњој изјави портпарола КФОР-а улазак РОСУ полиције на север Косова 28.05.2019. године договорен је између Београда и Приштине. Александар Вучић то није смео да саопшти становницима општине у Зубин Поток који су као и 2011. године поставили барикаде да би спречили улазак РОСУ полиције, и прошли су као боси по трњу. Припадници РОСУ полиције су показали невиђену бруталност, што из страха а што из освете за неуспешан улазак 2011. године. Пуцали су на све стране, разбијали возила, тукли недужне грађане, гушили их у димним бомбама и сузавцима… Становници општне Зубин Поток имали су прилике да се лично на својој кожи увере како изгледа заштита коју им пружа Александар Вучић. Да би испеглао целу причу и грађанима Србије показао како брине о Србима на КиМ он је по седамдесетседми пут одржао хитну седницу савета за националну безбедност и подигао борбену готовост Војске Србије. И ништа више од тога. Јер за одлучније кораке председник нема храборсти пошто је бедна кукавица”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!