Прочитај ми чланак

Срби полажу заклетву Приштини; после избора Албанци прекидају дијалог са Србијом?

0

srbija-kosovo

Наставља се даље одвајање Срба са Космета од државе Србије. Док  државни врх Србије ћути, окупаторске власти у Приштини са стопроцетном подршком Брисела, ултимативно захтевају од представника Срба да нове  локалне власти, у срединама где су победиле српске странке, буду уведене у власт тако што ће да положе заклетву сходно окупаторским прописима које су донеле приштинске власти.

Представници Срба захтевају инаугурацију која ће имати неутралан однос према статусу Косова ослањајући на став званичног Београда, којег је више пута јасно износио српски премијер Ивица Дачић, да су Бриселски договори статусно неутрални, те да нове локалне власти, у срединама где су Срби већина, немају обавезу да положу заклетву Приштини.

Према окупаторском закону, инаугурација председника и скупштина општина треба да се обави до 10. јануара, међутим  шиптарско окупаторско такозвано Министарство локалне самоуправе још није добило јасне сигнале када ће се одржати конститутивне седнице скупштина у четири општина на северу, у којима Срби имају већину.

То министарство је током децембра затражило да се конститутивне седнице одложе са образложењем да нису извршене све потребне припреме за њихово успешно одржавање.

haradinaj12

Ако буде премијер,  ратни злочинац Харадинај прекида дијалог са Србијом

Ратни злочинац и лидер Алијансе за будућност Косова (АЗБК) Рамуш Харадинај је најавио да ако постане премијер после априлских приштинских општих избора, да ће одмах прекинути разговоре Приштине и Београда јер по њему су Албанци урадили већ доста уступака Србима на северзу Косова и држави Србији, а да заузврат ништа нису добили.
 
Његова партија је до сада имала координатора у екипи која води разговоре са Србијом. Ту дужност је обављао први заменик председника АЗБК Бљерим Шаља.

Иначе, угледајући се на потпредседника владе Србије, Александра Вучић, Рамуш Харадинеј током предизборне трке, ослањајући се и на своје западне пријатеље у ЕУ, обећава албанским бирачима, да када дође на власт, започећети бескомпромисну борбу против корупције.

По њему, за време власти садашњег окупаторског премијера у Приштини, Хашима Тачија, корупција је толико порасла да је питање дана када ће банкротирати такозвана држава Косово. У том случају, закључује Харадинај, Приштина ће бити приморана да изврши опту распродају јавних предузећа и ресурса, да би могла да врати  дуг повериоцима.

ИЗВОР: Бета, info-ks.net

(Србин.инфо – приредио Дејан Петар Златановић)