Прочитај ми чланак

„Срби на КиМ имали струју пре него Вучићи у Чипуљићу! Јел још не даш Газиводе!“

0

Договор тзв. Електросевера који је део Електропривреде Србије и предузећа за газдовање струјом сепаратистичких власти у Приштини је још један у низу штетних споразума по државу Србију у режији Александра Вучића.

Овим споразумом је хидроцентрала Газиводе дефинитивно прешла у руке сепаратиста као и брана и сви објекти некадашњег хидросистема Ибар-Лепенац.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је држава Србија до 2010. године враћала кредит од више стотина милиона долара за изградњу хидросистема Ибар-Лепенац који је председник Србије без имало стида и срама уступио самопроглашеној републици Косово. Хидроцентрала Газиводе има 32 мегавата и без њеног уклучивања у рад ни обе термоелектране у Обилићу не би могле да раде.

Складно овом споразуму Срби који су до сада плаћали струју у динарима мораће да то чине у еврима и то је још један допринос председника Србије интеграцији Срба у самопроглашену републику Косово.

Председник Србије који по обичају лаже, краде и издаје каже да овим споразумом Срби добијају јер ће имати струју. Као да до сада Срби на северу КиМ струју нису имали. Они су је имали још за време Краљевине Југославије много пре него што су је добили Вучићи у Чипулићу код Бугојна. Овим споразумом дуго година изговарана крилатица Александра Вучића „Не дам Трепчу – Не дам Газиводе“ доживела је свој суноврат. Све је дао, како наш народ каже, без зрна барута. Вредно је истаћи да је још 2013. године Бриселским споразумом, а потврђено 2015. године, Александар Вучић са представницима самопроглашене републике Косово потписао свој договор о енергетици. Тим споразумом је предвиђено да Београд има право да формира две компаније на Косову и Метохији, једну за дристрибуцију струје а другу за производњу струје. Али у преговорима са Аљбином Куртијем Вучић је поново поражен. Чак и оно што је потписао није остварио до краја. Од две фирме добио је само једну и то ону за диструбуцију електричне енергије.

Имајући у виду и ову катастрофалну предају српских државних ресурса сепаратистима у Приштини просто чуди да неке политичке странке тзв. десне оријентације у својој предизборној кампањи не износе размере епске издаје Александра Вучића. Цео програм своди се на неприхватање Француско-немачког предлога не спомињући да га је Председник Србије прхватио уз обавезу из Охрида да га и реализује. А размере епске издаје председника Србије су многобројне:

  • Дао је благослов сепаратистима да формирају војску Косова преко своје „Српске листе“;
  • Увео је РОСУ полицију на север КиМ где им је опет преко своје „Српске листе“ омогућио изградњу, како сами сепаратисти кажу, на северу КиМ више од 25 сталних полицијских објеката;
  • Демонтирао је институције српске државе као што су судство, полиција, цивилна заштита итд.;
  • Самопроглашеној републици Косово на тацни је доделио посебан телефонски код;
  • Такође је овој парадржавној творевини омогућио пријем у сва спортска удружења чиме је онемогућио Србима на КиМ да се баве спортом;
  • Прихватио је  супротно Уставу Републике Србије Бриселски и Вашинтонски споразум као и Француско-немачки предлог;
  • Непосредни је кривац за одлазак више од 40 хиљада Срба са простора КиМ за време његове владавине.
  • Он сам је главни и одговорни кривац за догађај у Бањској чиме на своју душу носи убиство тројице српских младића. Момци су преварени јер им је обећано да ће у случају проблема ући Војска Србије да их заштити што се није десило.

Имајући све ово у виду свако ко логички размишља не може да се отме утиску да у својој историји Србија није имала већег издајника. И шта год Александар Вучић о себи мислио он ће у уџбенике историје ући као личност која је продавала српске државне и националне интересе за власт и новац.

Како радили тако нам Бог помогао.