Прочитај ми чланак

СПС: Људи из ДС су са Шиптарима пословали у четири ока, испод жита

0

(Радио КиМ, фото: РТС)
Борислав Стефановић својим изјавама по медијима покушава да побегне од одговрности јер све што је договарао, договарао је без претходног сумирања терена и без консултација са било којим послаником са Косова и Метохије”, изјавио је за Радио КИМ Звонимир Стевић.

Посланик Социјалистичке партије Србије са Косова и Метохијие и бивши државни секртар за КиМ, Звонимир Стевић, изјавио је, реагујући на изјаву Стефановића дату у емисији “Од А до Ш” да су “људи из СПС-а најодговорнији и за високе цене наплате осигурања за возила на административним прелазима” да то није тачно.

„Стефановић је све радио на своју иницијативу, испод жита, у четири ока, у шест ока…., и сад се вероватно правда. Цене и споразуми су резултати његовог рада и његовог деловања у том периоду као индивидуалног стрелца“, казао је Стевић КИМ радију.

Стевић тврди да СПС није учествовао у доношењу тих споразума.

„Ја сам у том периоду био државни секретар. У једном тренутку питао сам тадашњег министра образовања Жарка Обрадовића и министра унутрашњих пслова Ивицу Дачића да ли они као водећи људи у влади и ми као странка знамо шта се преговара у Бриселу речено ми је да ми званично не учествујемо у томе“, рекао је он и додао да је чињеница да су договори у Бриселу резултат рада Борислава Стефановића и још двоје, троје људи који су са њим у томе учествовали.

Бивши државни секретар је казао да за цену осигурања на прелазима  нису крива осигуравајућа друштва већ споразуми који су донети.

Стевић тврди да је било захтева да се цене осигурања смање у време мандата Стефановића али да то није учињено.