Прочитај ми чланак

СПОРАЗУМ СА НАРОДОМ потписало више од 107 хиљада грађана

0

Споразум са народом до сада је потписало више од 107 хиљада градјана, објављено је данас после састанка потписника тог докмента и организатора протеста "Један од пет милиона".

На састанку који је одржан у Београду договорено је да се формирају заједничке радне групе које ће чинити различити стручњаци са циљем дефинисања политика и предлога закона који произилазе из текста Споразума са народом.

„Као приоритети, разматраће се лустрација, испитивање порекла имовине и уводјење специјалног тужилаштва за корупцију, организовани криминал и трговину утицајем“, наводи се у саопштењу.

Договорено је и да се активно ради на конкретизацији предлога везаних за измену изборног законодавства, као и утврдјивање критеријума за избор јавних функционера са циљем прекида праксе негативне селекције, затим на поштовању права на локалну самоуправу у складу са Европском повељом и обезбедјивању услова за независан рад судства на свим нивоима.

Организатори протеста и потписници документа сагласили су се да ће радити на успостављању „стварног“ социјалног дијалога који ће гарантовати заштиту права радника и обештећење свих оштећених градјана, као и оспособљавање Државне ревизорске институције да у пуном капацитету контролише трошење буџетских средстава.

На састанку је договорена и једночасовна блокада Јавног сервиса 9. марта.

„Ово је директна последица игнорисања захтева за професионално извештавање који су директору РТС-а Драгану Бујошевићу и уреднику информативног програма Ненаду Љ. Стефановићу испоставили учесници протеста пре више од месец дана“, наведено је у саопштењу после састанка.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!