Прочитај ми чланак

СПОМЕНИК КНЕЗУ ЛАЗАРУ, да би се изградила џамија у српском делу Косовске Митровице

0

Подизањем споменика Кнезу Лазару у Косовској Митровици Александар Вучић је желео да опере сопствену косовску издају и да себе представи грађанима Србије као патриоту.

spomenik knezu lazaru

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Подизањем споменика Кнезу Лазару у Косовској Митровици Александар Вучић је желео да опере сопствену косовску издају и да себе представи грађанима Србије као патриоту. На отварању споменика присутни су били његов рођени брат и син, да би ето, и породица схватила да он није такав издајник како га јавност осуђује. Елем, још се статуа кнеза није стабилизовала од силног трускања идући алтернативним шумским путевима из централне Србије према Косову и Метохији, ваљда да би избегао плаћање царине на коју је пристао Александар Вучић, а премијер већ чини даље кораке на путу косовске издаје.

У Паризу на састанку земаља западног Балкана, председник Владе Србије је самозадовољно седео испод заставе самопроглашене републике Косово са својим ортаком по начину владања, диктатором Милом Ђукановићем, чије фотографије је објавила сва косовска штампа. Нема фусноте, нема звездице, већ застава сепаратистичке творевине зване „Република И не само то. Александар Вучић се договорио са Еди Рамом да у Тирани оснује фонд за младе западног Балкана који Влада Србије треба да финансира са 58 посто.

Највероватније разлог за то јесте да је наталитет међу Албанцима на Косову и Метохији и Албанији опао па председник Владе Србије жели да га стимулише. Да подсетимо грађане Србије Еди Рама се пре непуних месец дана у Приштини јавно заложио за стварање тзв. природне Албаније коју би за почетак чинили Косово и Албанија што у суштини представља отимање дела територије Србије јер је по Резолуцији 1244 Косово део државе Србије. Влада Србије не само да није реаговала него са тим истим Еди Рамом прави фонд за даљу експанзију Албанаца. 

Прошле године је премијер дао 5 милиона евра новца из буџета Владе Србије за општину Сребреница која му је тако захвалила да је забранила сваки долазак функционера Владе Србије у ту општину. Ово јасно говори о бахатом и осионом начину владања Александра Вучића јер се разбацује неодговорно новцем пореских обвезника Републике Србије. Пре пар година Срби су сасвим оправдано нападали ондашњег председника Србије Бориса Тадића због тзв. Боркових договора којим се Косово раздваја од своје матице Србије.

Најгласнији су тада били напредњаци, нарочито Александар Вучић, који је критиковао Бориса Тадића зато што се на дубровачком аеродрому руковао са Хашимом Тачијем. Данас тај исти Александар Вучић инаугурише Хашима Тачија за председника самопроглашене републике Косово гласовима његове тзв. Српске листе а да се ни мало није застидео због тога. И дан данас је Хашим Тачи на потерници МУП-а Србије због кривичног дела убистава српских полицајаца. Испада да Александар Вучић живом Борису Тадићу треба да подигне споменик за патриотизам у односу на оно што данас он ради. 

Оно о чему још штампа на Косову пише јесте да се председник Владе Србије договорио са властима сепаратистичке творевине у Приштини да они дозволе подизање споменика Кнезу Лазару а заузврат да он не омета изградњу џамије у северном делу Косовске Митровице.

Из тог разлога у недељу међу малобројним демонстрантима у јужном делу Косовске Митровице који су протествовали због подизања споменика Кнезу Лазару нису биле присутне ни присталице Тачијеве ни партије Исе Мустафе председника тзв. владе Косова. Није јасно шта су то Срби Богу згрешили па да им Бог оваквог издајника доведе за председника Владе. Стварно су чудни путеви Господњи.