Прочитај ми чланак

СПАВАШ ЛИ МИРНО, ПУТИНЕ: Бошковић припријетио – Русији би било боље да слуша НАТО

0

Оно што је циљ НАТО алијансе јесте да се поштује споразум и смањи потреба за ракетама средњег домета, било конвенционалним било нуклеарним, казао је Бошковић

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић казао је да је НАТО данас спреман да одговори много брже на изазове него што је био прије неколико година и поручио Русији да би јој било боље да поштује Споразума о нуклеарним снагама средњег домета.

„Оно што могу рећи да закључци који су усвојени говоре у прилог томе да је данас ситуација о спремности снага у односу на оно што је било прије неколико година значајно унапријеђена и то је оно што је можда и најважнији податак да је НАТО данас спреман да одговори много брже, са много већим капацитетима него што је то било у неком претходном периоду,“ казао је министар одбране министар послије састанка министара одбране земаља чланица НАТО у Бриселу.

Упитан да ли вјерује да ће се Русија до 2. августа вратити поштовању Споразума о нуклеарним снагама средњег домета, он је рекао како се нада да хоће.

“Искрено надам да ће Русија поштовати тај споразум, који практично више од деценије не поштује, да нова трка у наоружању се неће успоставити на глобалном нивоу. Оно што је циљ НАТО алијансе јесте да се поштује тај споразум и управо се смањи потреба за ракетама средњег домета, било конвенционалним било нуклеарним. Оно што је наш циљ јесте да заједнички пратимо ситуацију да видимо какав ће бити одговор Русије до 2. августа„, казао је Бошковић новинарима у Бриселу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!