Прочитај ми чланак

„СНС-овци почели да долазе по кућама и да прете“

0

"Демократска странка захтева тужилачку истрагу у којој ће бити расветљене све околности данашњег напада активисте Српске напредне странке Милоша Арсеновића на члана Демократске странке Филипа Тршића из Мајура код Шапца", наводи се у саопштењу Демократске странке.

У обраћању јавности, чију садржину преносимо у целости, даље се наводи:

„Уколико и налогодавци и они који су пружили заштиту Арсеновићу, спречивши надлежне органе да раде свој посао, не буду откривени у најкраћем временском року, биће то још један доказ да живимо у потпуно заробљеној држави.

Милош Арсеновић, истакнути активиста Српске напредне странке и новозапослени у Јавном комуналном предузећу, пресрео је данас Филипа Тршића док се возио са вереницом, псовао га је, претио и упозорио да чува своју породицу и да гледа своја посла. Убрзо потом, појавио се на кућном прагу породице Тршић и наставио са претњама. Полиција је одговорила на позив, али су униформисана лица дошавши на лице места саопштила да нема елемената кривичних дела и да не могу ништа да учине.

Филип Тршић се није дао уплашити и инсиситрао је да се уради алко тест, пошто је било очигледно да се Арсеновић налази у стању измењене свести, али су полицајци и то одбили да ураде. Ипак, замолили су Арсеновића да напусти лице места пешице, иако се до породичне куће Тршића довезао колима, што недвосмислено указује на то да су полицајци врло добро знали да је особа у стању измењене свести, али и да су, из неког разлога, донели одлуку да не делују.

Данашњи напад на опозиционог активисту у Мајуру, недвосмислен је доказ да се наставља и шири насиље владајућег режима над политичким неистомишљеницима и грађанима. Српска напредна странка већ годинама предано ради на слабљењу институција, урушавању угледа државних службеника и подгревању атмосфере страха у друштву, како би обесхрабрила грађане у борби за своја права. Храбри појединци који критикују корумпиран, криминализован режим не смеју остати сами у одбрани од насилника. Данас смо били уз породицу Тршић, а бићемо и уз све друге грађане који се нађу на мети режима“, закључује се у саопштењу Демократске странке.