Прочитај ми чланак

СНС не сме на изборе са Весићем у првом плану

0

Не бих се изненадио да радикалски ћутолог Александар Шапић замени актуелног градоначелника који је потпуно невидљив и без икаквог утицаја на политику Београда, коментарише за Данас Зоран Вулетић, председник Извршног одбора Грађанског демократског форума, политичке организације која има одборнике у Скупштини града Београда, могућност да лидер СПАС, после поделе власти, која следи у наредним данима, буде постављен за првог човека Београда.

Како наводи, спекулација која се појавила да би градоначелник Београда могао да буде Александар Шапић, уместо Зорана Радојчића изабраног са листе СНС 2018, има недвосмислено утемељење у његовом досадашњем раду и понашању у односу на власт СНС.

– Наиме, још пре недавно завршених избора је очигледно направио договор, највероватније са министром полиције, Небојшом Стефановићем, да буде део свих општинских власти у Београду, што је управо реализовано ових дана. СПАС је у актуелном мандату градског парламента гласао за скоро све предлоге и иницијативе СНС-а. Из свега изнетог је јасно и да је у претходном мандату, на Новом Београду, Шапић имао договор са СНС да направи коалицију са Војиславом Шешељем како би Српска радикална странка била намирена и остала неприметна у парламенту Србије – истиче Вулетић.

Саговорник Данаса даље каже да би у таквој комбинацији Горан Весић остао на месту заменика градоначелника, чак и, уколико би дошло до промене о којој говоримо.

– Све ове комбинације служе планирању новог манипулативног изласка СНС-а на изборе, у Београду 2022. Сада је свима јасно, чак и Шапићевим гласачима да он није никада био, нити јесте у опозицији. СНС не сме да изађе на следеће градске изборе са Весићем као фронтменом, пошто његов рад и осионо понашање то не дозвољавају. Уколико дође до ове промене, Шапић ће покушати да одглуми Радојичића са прошлих избора – закључује Зоран Вулетић.

Према речима Радомира Лазовића из Не давимо Београд, Српска напредна странка је усвојила један доста успешан модел изградње својих сателитских организација које би одређени број људи успели да обману и лажно се представе као алтернатива систему, а онда, како истиче, по потреби бивају директно ангажовани од стране напредњака.

– Александар Шапић се отворено показао као један од тих сателита. Доказао се као лојалан напредњацима и у општини Нови Београд, али и у Скупштини града Београда где има велики број одборника. Ови људи су потпуно неприметни док се узурпирају обале града Београда, док се планира сеча Кошутњака, они ћуте док по Београду дивља нелегална градња, нема их нигде док свакодневно крше закони од стране напредњака – каже саговорник Данаса.

Како истиче, да ли Весић има намеру да остане заменик градоначелника у случају да се Шапић кандидује за првог човека престонице, потпуно му је небитно.

– Обојица имају намеру да наставе да буду политички кишобран за катастрофалне пројекте у нашем граду, који за циљ имају намицање додатне зараде напредњачкој елити. Мене више интересује да окупимо довољан број људи који ће преузети град у своје руке и зауставити отимачину, пљачку и криминал. Такође, интересује ме да од Београда створимо добар град за све, у коме можемо да живимо од свог рада, имамо квалитетно образовање, социјалну сигурност, добар јавни превоз и све оно што нам је потребно да водимо достојанствен и испуњен живот – закључује Радомир Лазовић.