Прочитај ми чланак

СНС МИТИНГ У ПЕТАК: Бележиће се одласци са радних места 19. априла

0

И опозициони представници окупљени око Споразума с народом припремају се за петак, 19. априла, за када је заказан митинг владајуће СНС и њеног председника Александра Вучића, који обавља и функцију председника државе.

Узимајући у обзир став опозиције и дела јавности да је владајућа странка, управљајући свим системима у земљи, учинила све да онемогући људима из унутрашњости да дођу у Београд на велики протестни скуп опозиције 13. априла, сада ће, према најавама, опозиција учинити све што је у њеној моћи да докаже и покаже да напредњаци приморавају људе да присуствују њиховим митинзима и довозе их из свих крајева земље.

Напредњаци за петак најављују највећи скуп на којем ће бити на стотине хиљада грађана из целе Србије.

Оно што се незванично могло чути јуче међу опозиционарима је да се разговара о начинима и мерама за евидентирање напуштања радних места присталица СНС и коришћења државних ресурса у страначке сврхе. То донекле потврђује и Јанко Веселиновић, један од лидера Савеза за Србију, који за наш лист каже да је ван сваке сумње нужно да се у петак евидентира ко користи државне ресурсе у страначке сврхе.

– За то неко мора и да одговара. Они који дају налог за трошење буџетских пара, али и они који терају запослене да напуштају радна места, попут медицинског особља, људи који брину о безбедности грађана, али и службеника по општинама, градовима и покрајинским органима. Лично ћу се залагати да сви они који у петак напусте своја радна места без писменог налога за то и они једног дана одговарају. Овом злу се мора стати на пут. Ово није претња, већ обећање – наводи Веселиновић.

Наши инсајдери у опозиционом блоку додају да је могуће да ће се евидентирати аутобуси пристигли у Београд. Постоји и могућност да грађани на неки начин опструишу долазак присталица напредњака тако што ће на пример успоравати вожњу градом.

Осим митинга СНС једна од вести тог дана требало би да буде и оснивачка скупштина Странке слободе и правде Драгана Ђиласа. Он је сам најавио њено оснивање за 19. април. „Ако буде све како планирамо, формираћемо је 19. априла баш на дан тог ‘великог митинга’ Александра Вучића. Ето, као одговор на то, зваће се „Странка слободе и правде“, јер ја у то верујем и на тај начин ћемо се понашати“, најавио је недавно Ђилас.

Окупљање у суботу код Теразијске чесме?

Када је реч о суботи и опозиционом окупљању, према за сада познатим али незваничним информацијама до којих смо дошли, у Београду ће бити организован протест како је и најављено, јер се не очекује да ће власт испунити захтеве са протеста 13. априла. Грађани се овај пут неће окупити на Платоу испред Филозофског факултета као и обично јер је Плато „одсечен“ од остатка града. Зато би грађани могли да буду позвани да дођу испред Теразијске чесме или поново испред зграде Скупштине Србије.

Без скупа у Новом Саду у петак

Редовног протеста и шетње петком овог петка у Новом Саду неће бити. Незванично нам је рекао један од организатора протеста „Један од пет милиона“. Скуп у петак није ни пријављен полицији, навео нам је наш саговорник. Као разлог томе он је рекао да се Нови Сад поново спрема за суботу и скуп у Београду.