Прочитај ми чланак

СНС листа незаконита али прихваћена, а опозициона законита али није прихваћена

0

Изборна листа Грађанске демократске партије "Изађи и бори се - Јовица Николић- Предраг Јовановић" у Бојнику је одбијена уз образожење да на њој није постојала законом утврђена равноправност полова, али је зато Изборна листа Александар Вучић - Бојник не сме да стане, иако нема довољан број жена на њој прихваћена.

Како смо сазнали, Изборна листа „Изађи и бори се – Јовица Николић – Предраг Јовановић“ је предата 23. новембра, али је због заступљености полова враћена на дораду. Тај недостатак је отклоњен, па је она опет предата и прихваћена од стране Општинске изборне комисије у Бојнику 26. новембра.

– Тада је СПС уложио приговор на то решење и он је прихваћен од стране ОИК па је наша листа одбачена. Жалили смо се, али је Виши суд у Лесковцу потврдио одлуку, односно одбио нашу жалбу – каже први на листи партије „Изађи и бори се – Јовица Николић – Предраг Јовановић“ Драгослав Митић.

Он додаје да су то урадили са намером да их спрече да изађу на изборе.

– Наша листа с почетка била је за одбијање, а не за закључаки и ми бисмо да су је одбили одмах наново прикупили 200 потписа, али су нас они заправо завлачили и намерно поднели приговор када нисмо више у могућности да отклонимо недостатке – сматра Митић.

Оно што додатно указује на смишљен план да се опструише опозициона листа је чињеница да ни СНС листа „Александра Вучић – Бојник не сме да стане“ нема довољан број жена на листи, односно има свега 10 од 27 кандидата, што је мање од потребних 40 одсто.

Како је јуче, односно 2. децембра РИК објавио збиру листу за локалне изборе у Бојнику на којој су само три листе, СНС, Заветници и СПС, сада је Изборна листа „Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници – Народни покрет Србије“, поднела приговор на незаконитост листе “Александар Вучић- Бојник не сме да стане” а о тој жалби одлуку треба да донесе Виши суд у Лесковцу.

Да ли ће Виши суд поступити у складу са законом те поништити и Изборну листу “Александар Вучић – Бојник не сме да стане” остаје да се види данас.