Прочитај ми чланак

СНС КАДАР Самовоља директора угрожава пацијенте у болници у Суботици!

0

Грађани Суботице из Северно-бачког округа угрожени су јер је Општа болница у Суботици због нестручног вођења од стране кадрова из СНС-а пред колапсом. Према сведочењу пацијената, али и здравственог особља, поготово неких који су већ напустили болницу, та институција се распада у сваком погледу. Како грађевински и технички тако и по начину на који се управља са кадровима, истакао је председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић на конференцији за штампу у центру Суботице.

– Недостаје све, од постељине, па болесници морају сами да је доносе од куће, преко средстава за хигијену, до лекова. Ових дана није било Леукопласта, Фраксипарина, Лемонт-солуампула и других лекова. Оно што је трагично, нема ни колица за превоз болесника, чак ни за хитне пријеме, и ако постоје, онда су неисправна, здравствено особље је приморано да пацијенте често носи на рукама. Понекад то може и да угрози живот пацијента, јер је у медицини време важан фактор. То да прозори не могу да се затворе и да једна спремачица покрива цео спрат, чак и у ковид одељењу, наравно о томе СНС кадар и директор Слободан Пушкар, нити говори нити га то интересује, јер нико га никада није видео да је обишао нека критична одељења, па тако никада није био на одељењу где су смештени ковид пацијенти – додао је Јанко Веселиновић, на конференцији за штампу у центру
Суботице, где је разговарао са грађанима.

– Оно што је довело ову важну установу на тако ниске гране јесте кадрирање СНС ведете из Новог Сада. Не само што је довео „кадрове“ са собом из Новог Сада и дао одлична примања људима који немају никакве везе са медицином, већ за оне који нису чланови СНС-а нема посла у овој установи. Према сведочењу појединих медицинских сестара које су се школовале за то, на свака четири месеца одлазе код њега, на његов позив и увек је само једно питање, да ли сте се учланили у СНС? Ако је одговор негативан то значи да уговор може бити продужен само за пар месеци, а од сталног запослења нема ни говора. За то време директор прима приучене особе са курсом, како би водиле бригу о пацијентима и даје им уговор на неодређено време. Ово мора да престане, ни Суботица, ни Војводина, ни Србија, нису СНС прћија, нити су грађани Србије робље. Зато морамо да се удружимо и они који су сада угрожени и они који ће сутра бити предмет нечије самовоље. Нити можемо нити смемо ово више да трпимо – поручио је Веселиновић.