• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • СНП Наши: Тадићу судити због давања легитимитета шиптарским терористима
Прочитај ми чланак

СНП Наши: Тадићу судити због давања легитимитета шиптарским терористима

0

Српски народни покрет НАШИ позива Републичко јавно тужилаштво да поступи у складу са својом законском обавезом и против Бориса Тадића подигне оптужницу због почињеног кривичног дела „Признавање капитулације или окупације“ које чланом 306 дефинише Кривични законик Републике Србије.

Борис Тадић је недвосмислено починио ово кривично дело, јер је као грађанин Србије јавно у више наврата признао шиптарску терористичку власт као легитимну и назвао Хашима Тачија „премијером“, што је свесно и директно чињење овог кривичног дела.

Тежина овог кривичног дела је још већа, јер је реч о човеку који је бивши председник Републике Србије и ужива државне постпредседничке привилегије, те је реч о свесном и намерном подривању Уставног поретка Републике Србије, јер је у изјавама за неколико различитих медијских кућа користио термин „косовски премијер“ описујући свој сусрет са овим шиптарским терористом.

Овај бесрамни и противзаконити акт Бориса Тадића је очигледно и био главни разлог његовог одласка у Хрватску, а потврђује све оно што је Српски народни покрет НАШИ говорио о њему свих ових година, а то је да је реч о човеку са хиљаду лица, марионети и издајнику који под маском „демократског политичара“ за основни циљ има остваривање интереса западних земаља у Србији и на Балкану.

Признавање капитулације или окупације

Члан 306, Кривични Законик Републике Србије

Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година.