Прочитај ми чланак

СНП: Морамо по сваку цену одбранити Устав Србије, не мењати га ни због ЕУ

0

Restilizovani-logo-SNP-760x430

УСТАВ Републике Србије, који је на данашњи дан, на Митровдан, пре девет година након референдума усвојен у Скупштини Србије, потврдио је свој значај у великим искушењима која су задесила Србију.

Тај Устав је део политичког наслеђа Војислава Коштунице који је још у том тренутку, као врхунски државник, предвидео све тешкоће са којима ће се Србија суочавати у својим напорима да сачува свој интегритет и територијалну целовитост.

Да није Устава и његове преамбуле у којој је Косово и Метохија дефинисано као саставни и неотуђиви део Србије, вероватно би све власти од 2008. године, које су полако, корак по корак «дизале руке» од наше јужне покрајине, већ одавно ставиле потпис на његову независност.

Само их је Устав и народни референдум у томе спречавао.

Да није одредаба Устава о аутономији Војводине, вероватно би власт у нашој северној покрајини са својим сепаратистичким намерама, испољеним кроз усвајање неуставног Статута, већ одавно направила некакву квази државу на северу Србије.

А велика искушења и покушаји разградње Србије нас тек чекају.

Зато је важније него икада одбранити Устав, не мењати га, нити због европских интеграција нити због било којих других дневнополитичких разлога.

Уместо најављених промена нашег највишег правног акта, који је несумњиво издржао тест времена, треба се посветити економском развоју Србије и одбрани најважнијих државних и националних интереса.

(саопштење Српске народне партије)