Прочитај ми чланак

СНП: Крстићу и НАТО лобију смета сарадња са Русијом

0

Српска народна партија обавештава јавност у Србији да је наша партија постала предмет прљаве кампање коју против ње води НАТО лоби на челу са Небојшом Крстићем, бившим саветником некадашњег председника Србије Бориса Тадића

Popovic-Nenad_620x0

Српска народна партија обавештава јавност у Србији да је наша партија постала предмет прљаве кампање коју против ње води НАТО лоби на челу са Небојшом Крстићем, бившим саветником некадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Српска народна партија обавештава јавност у Србији да је наша партија постала предмет прљаве кампање коју против ње води НАТО лоби на челу са Небојшом Крстићем, бившим саветником некадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Небојша Крстић је у Јутарњем програму ТВ Пинк напао Српску народну партију и њену политику очувања војне неутралности и развоја најбољих односа са Русијом, рекавши да за нашу партију не сме да буде места у новој Влади Републике Србије.

Крстићеви налогодавци очигледно желе да спрече да се у будућој Влади Републике Србије нађе партија која је у стању да на реалним и рационалним основама развија најбољу сарадњу са Русијом.

Ти кругови би били најзадовољнији када би политку оснажења односа Србије и Русије заступале искључиво екстремне националне партије, јер тиме и Русију представљају као екстремну опцију која не може да добије поверење грађана Србије.

Зато се плаше да у будућој Влади Републике Србије буде партија као што је СНП, која би сарадњу са Русијом уместо на национално-ирационалним, развијала на рационално-институционалним основама, што на првом месту подразумева снажније економско повезивање наше две државе, кроз повећање извоза Србије у Русију и привлачење руских инвестиција у Србију.

Напад Небојше Крстића на СНП није само напад на нашу партију, већ је то напад на коалицију наше партије са Српском напредном странком, која је исказала јасно стратешко опредељење за развој што ближих односа са Русијом.

СНП подсећа јавност да је у време власти Небојше Крстића нанета немерљива штета српским националним интересима, када је захваљујући његовом саветовању, тадашњи председник Србије Борис Тадић, дао пристанак да расправа о питању Косова и Метохије буде изузета из надлежности Савета безбедности УН, где је наша држава имала подршку Русије и Кине, и пребачена у надлежност необјективне и пристрасне Европске уније, у тренутку када су 22 од 27 држава чланица ЕУ признале независност лажне државе Косово. То је била преломна тачка за слабљење српских националних позиција по питању Косова и Метохије, а иза тог поступка стајали су Небојша Крстић и његови НАТО налогодавци.

Зато Небојша Крстић нема право да било кога саветује како се штите српски национални интереси, јер све што је радио у време када је био саветник председника државе, радио је директно против кључних државнх и националних интереса Србије.

Крстић данас нема никакав кредибилитет да коментарише политичке процесе у држави. Грађанска јавност којој је некада припадао, одбацила га је као прелетача, а национална јавност је увек на њега гледала као експонента запада скромног политичког знања и вештина.

Небојша Крстић је постао човек изгубљеног идентитета који само наноси штету онима за које ради.

СНП напомиње да нећемо одустати од наше политике која је у најбољем интересу Србије и њених грађана, а ако се напади на нас буду наставили, узвратићемо на њих истом мером.