Прочитај ми чланак

Случај Ненада Чанка: Ко о чему, фашиста о фашизму

0

Ако је и од Ненада Чанка, много је. Лидер „Лоповско сецесионистиче Војводине“ (ЛСВ) ових дана је затражио забрану покрета Двери, јер је по Чанковом мишљењу, то једна фашистичка организација!

Човек који је позивао на јавно вешање на Теразијама, предводник хајке на СПЦ и отворени сецесиониста, има образа да тражи забрану, њему супарничке политичке опције и то још назове борбом против екстремиста.

Најтужније у Србији је то што баш они који сами себе декларишу као европејце, демократе, они којима су пуна уста слободе, антифашизма, права на сопстевено мишљење и сопствени избор, у пракси заговарају фашистичке и стаљинистичке методе обрачуна са својим неистомишљеницима. Ко о чему, фашиста о фашизму.

Ако је неко на нашој политичкој сцени заслужио епитет екстремисте, онда су то пре свих ЛСВ и ЛДП, са веома острашћеним чланством, које би забрањивало и бомбардовало све и сваког ко им се не свиђа.

С обзиром на то да је мајстор за демагогију, Чанак бесрамно пореди Двери са Хитлером.

„Они се не смеју легитимисати тиме што учествују на изборима јер, подсетићу, и Адолф Хитлер је дошао на власт уз помоћ демократских избора“, упозорио је Чанак.

А лидер ЛСВ прећуткује чињеницу да је управо Хитлер забрањивао своје политичке противнике, баш по истом рецепту, који он данас жели да спроведе у Србији!

Нема сумње да је прави разлог Чанковог напада на Двери, недавна најава из овог покрета да ће кренути у жестоку кампању против сецесионистичких тежњи у Српској Војводини.

Наравно, хајку на Двери, другосрбијански картел је повео уз помоћ Блица, а уредништво овог листа нека се запита због чега им драстично пада тираж последњих месеци… Знају добро и у Блицу да Двери нису никакви есктремисти и да овај покрет, на пример има чак и знатно блаже (социјално праведније и пацифистичке) ставове него једна легитимна Конзервативна партија у Великој Британији. Ипак, то се прећуткује, а српској јавности намерно сервира већ устаљена мантра о „клерофашистима, рушитељима, ретроградним снагама“.

У овој кампањи, велику улогу имају и разне НВО организације финансиране са Запада. Тако је Владимир Гоати, председник Транспарентности за Блиц изјавио да „екстремистичке“ групе заправо подржавају само избеглице и прогнаници из суседних држава или неки прости и нешколовани људи, који своје приватне фрустрације преносе на политичке ставове!?

Циљ је јасан: представити патриотизам и православље као нешто застарело и погрдно. Ипак, што НВО гаврани буду гласнији са својом пропагандом, то ће бити најбољи знак да Срби постају свесни свих лажних вредности које антисрби годинама покушавају да им наметну.

 

Алексеј Димитријевић