Прочитај ми чланак

СЛОВЕНАЧКА НАЦИОНАЛНА ПАРТИЈА подржала кампању Заветника!

0

SNS

Познати словеначки политичар и председник евроскептичке Словеначке националне партије, господин Змаго Јелинчич Племенити, у име своје партије упутио је речи подршке политичком деловању Српског сабора Заветници и кампањи под називом “Србија никада у НАТО!”, која је покренута 24. марта ове године.

Подсетимо да је господин Јелинчич један од ретких словеначких политичара који се снажно противио НАТО агресији на СРЈ и више пута јавно критиковао представнике оних држава које су учествовале у тој злочиначкој операцији. Поред огромне хуманитарне помоћи коју су представници Словеначне националне партије слали српском народу за време НАТО бомбардовања тадашњи посланици њихове партије у словеначком парламенту одлучно су се противили признању независности Косова од стране Републике Словеније у 2008. години.
Текст писма подршке преносимо у целини:
“Поштовани представници Српског сабора Заветници,

Са радошћу сам прихватио чињеницу да у Србији постоје трезвени људи који, не желећи да изгубе своју самосталност и независност, не пристају на чланство Србије у НАТО пакту! Штавише, освешћивање српског народа да никада не сме да подлегне притисцима оних сила које су 1999. године извршиле агресију на једну слободну и независну државу на исти начин као што је то учинио Хитлер 1941. године, представља један озбиљан и одговоран рад.

Са правом се питамо шта уопште размишљају они политичари који желе по сваку цену да интегришу своју државу у организацију која је не само војна већ у огромној мери и економска заједница која погубно утиче на привредну и ширу политичку стабилност њених држава чланица. Србију је потребно обнаљати и јачати на основу њених сопствених ресурса и домаћих фактора уз снажну помоћ и сарадњу са братском Руском Федерацијом. Таква политика много је боља од оне чији основни циљ је срамно додворавање појединим западним центрима моћи, нарочито Американцима, од којих се купује старо и неефикасно наоружање и то баш оно које је остало неупотребљено у складиштима још из времена злочиначког напада на Савезну Републику Југославију.

Словеначка национална партија поздравља напоре вашег покрета у борби против НАТО интеграција Србије и пружа пуну подршку даљем политичком деловању ваше организације. Искрено се надамо да ћете ускоро постати и озбиљан заступник српских националних интереса у Народној Скупштини ваше државе. На том путу имате пуну подршку наше партије!

Срдачан поздрав!
маг. Змаго Јелинчич Племенити, мр.пх
Председник Словеначке националне партије

Spoštovani predstavniki Srpskega sabora Zavetnici,
z veseljam sem sprejel dejstvo, da v Srbiji obstojajo trezni ljudje, ki ne želijo izgubiti svoje samostojnosti in neodvisnosti in zato nikakor nočejo vstopiti v zvezo NATO. Še več, osveščanje srbskega naroda, da ne morejo podlegati tistim silam, ki so leta 1999 začele z bombardiranjem svobodne in neodvisne države na enak način kot ga je leta 1941 izvedel Hitler, je nadvse pomembno delo.
Le kaj mislijo določeni politiki, ki na vsak način hočejo v to vojaško zvezo, ki je v bistvu več kot 70% gospodarskega značaja. Pametneje je graditi Srbijo na osnovi lastnih sil, s pomočjo bratske Rusije, kot pa zaradi imidža nekaterih, kupovati staro in neustrezno orožje od Amerikancev, po možnosti tisto, ki je neuporabljeno ostalo v skladiščih še od časa zločinskega napada na ZRJ.
V Slovenski nacionalni stranki ima vaše gibanje, ki bo upam kmalo preraslo v politično in parlamentarno stranko, popolno podporo, zato tudi lahko računate na našo udeležbo na javni tribuni v Beogradu.

Prav lepo pozdravljeni

mag. Zmago Jelinčič plemeniti mr.ph
Predsednik Slovenske nacionalne stranke”

(Заветници)