Прочитај ми чланак

СЛОБА ХТЕО ДА ПОШАЉЕ ВОЈСКУ НА МИЛА – издао га Перишић

0
SLOBA I MILO

фото: Профимедиа/Фонет

Бивша Ћурувијина жена, Бранка Прпа је испричала и да је преко Славка сазнавала да је Генералштаб те две године био у опозицији Слободану Милошевићу.

Генерал Перишић није желео баш ништа да одговори на питање да ли је деведесетих организовао пуч или је то била само провокација у разговору са новинаром Славком Ћурувијом, власником Дневног телеграфа.

Иначе, државни удар поменула је Бранка Прпа на суђењу за убиство Славка Ћурувије у Специјалном суду. Она је испричала да се Ћурувија од 1997. године често виђао са Момчилом Перишићем, који је тада био начелник Генералштаба ВЈ.

“У једном разговору Перишић га је питао: “Да ли бисте нас ви и Дневни телеграф медијски подржали уколико бисмо извели државни удар. Славко му је одговорио:“Наравно, само изволите”. Занимљиво је било да је са њима тад седео и шеф Контраобавештајне службе. То нам је мало било чудно, па смо Славко и ја после анализирали шта заиста стоји иза тог помињања војног удара. Касније кад год би срео Перишића, Славко није пропуштао да га пита: “Генерале, шта би са државним ударом?”, навела је Прпа.

Прпа је испричала и да је преко Славка сазнавала да је Генералштаб те две године био у опозицији Слободану Милошевићу.

“Перишић му је рекао и да је одбио Милошевићев захтев да се војно обрачуна са Милом Ђукановићем после неких избора тад у Црној Гори. Причао му је и да се Небојша Павковић, који је био командант приштинског корпуса, одметнуо од војне команде и ставио под директну команду Милошевића”, рекла је Прпа.

Извор: Вечерње новости.рс