Прочитај ми чланак

Славко Перовић: Црна Гора ни данас није независна

0

Ту се не ради о независности и не слави се десет година независности, слави се десет година мафијашке такозване државе. А мафијашка држава у Црној Гори не траје десет година него 25 и са овом прославом врши се страшни блеф који је својствен овој власти. Она слави нешто што не постоји, испричао је бивши лидер Либералног савеза Црне Горе, који је од почетка заступао идеју независне Црне Горе

slavkoperovic41_0

Ту се не ради о независности и не слави се десет година независности, слави се десет година мафијашке такозване државе. А мафијашка држава у Црној Гори не траје десет година него 25 и са овом прославом врши се страшни блеф који је својствен овој власти. Она слави нешто што не постоји, испричао је бивши лидер Либералног савеза Црне Горе, који је од почетка заступао идеју независне Црне Горе.

Црна Гора не постоји, рекао је у ексклузивном разговору за Недељник Славко Перовић, оснивач Либералног савеза у Црној Гори с почетка вишестраначја и носилац идеје о црногорској независности.

„Овде се не ради о независности и не слави се десет година независности, слави се десет година мафијашке такозване државе. А мафијашка држава у Црној Гори не траје десет година него двадесет пет и са овом прославом врши се страшни блеф који је својствен овој власти. Она слави нешто што не постоји“, рекао је Перовић.

Он је последњих година једнако удаљен од црногорских власти на челу са Милом Ђукановићем, као што је био почетком деведесетих док је Ђукановићев СДП био окосница српско-црногорског заједништва.

„Колико то не постоји ја ћу вам то рећи само кроз један детаљ. Ви знате да је Мило Ђукановић, шеф мафијашке државе, шеф свих 25година, своју мафију и своје присталице окупио ниђе друго него на врху Ловћена испред светога гроба светога Његоша – кад кажем свети, ја мислим на други начин него што то мисли Амфилохије Радовић. Горе на врху Ловћена је одржао говор својој мафији.

То је највеће понижење за тај свети гроб светога Петра Петровића Његоша“, рекао је Перовић.

О коментарима које је својевремено изнео Мило Ђукановић да он има своје заслуге, али да није имао снаге да изнесе идеју о црногорској независности Перовић каже:

„То је лаж. Да је Либерални савез учествовао у политичком животугдје су постојали демократски и поштени избори, Ђукановић у Црној Гори не би издржао ни два дана, а не 25 година. Црна Гора би била права, демократска и истинска независна држава.“

Перовић истиче да је борба за независну Црну Гору деведесетих изгледала немогућа, и да је имала мале шансе за успех. Он сматра да је Ђукановић успео уз помоћ Запада да се одржи на власти.

„Али ја сам рачунао на то да када отворим очи свима који живе у Црној Гори, када их отворим истином, храброшћу, захтјевима за демократском и независном Црном Гором, да та Црна Гора има велику шансу. Ја у том тренутку нијесам могао ни да претпоставим да ће се све демократске државе у Европи окренути против нас, посебно Велика Британија и посебно САД. Европа није ништа друго него колонијални скуп држава, а те колоније су направиле Сједињене Америчке Државе. ЦИА јеразрушила Југославију и ЦИА није хтјела да Црна Гора постане демократска и независна“, рекао је Перовић.

Славко Перовић је у разговору за Недељник изнео и своју визије Црне Горе, за коју би данас могао да каже да је истински независна:

„Независна Црна Гора је морала да буде држава у којој ће сви да живе заједно. Ја сам желио да Црна Гора живи заједно без обзира на политичке, националне и вјерске карактеристике које у себи мора природно носити. Ја сам мислио, надао сам се и радио сам на томе да људи у Црној Гори схвате да осим црногорске нације у Црној Гори живе измишљене нације, а то су вам: српска нација у Црној Гори која је производ тешке окупације која је настала у идеолошком смислу након 1876. године и појавеНачертанија Илије Гарашанина.

Разумио сам да ће се Муслимани, како се данас зову Бошњаци, дозвати свијести и схватити да су они производ турске окупације, а не да данас њихов реис проглашава турски народ братским народом. Надао сам се да ће схватити Хрвати у Црној Гори да су они постали Хрвати само због тога што су били католици, а заборавља се чија је вјера била католичка прије доласка Немањића на власт у Црној Гори. Схватио сам да ће Албанци у Црној Гори пожељети да буду права, истинска, демократска мањина у таквој Црној Гори. Кад кажем мањина, то значи само условно јер поштујући Устав Албанци је требало да буду потпуно равноправни“, рекао је Перовић.