Прочитај ми чланак

СЛАВИША РИСТИЋ писао Путину; Српска листа (Харадинајева Влада): Напад на Вучића?!

0

Председник Народног покрета Срба са КиМ “Отаџбина“ Славиша Ристић упутио је писмо руском председнику Владимиру Путину. Након тога се саопштењем огласила и Српска листа (у Харадинајевој Влади)...

“Разлог да Вам поново пишемо је наше сазнање да средином јануара месеца 2019. године треба да посетите Србију. Наиме, сви провладини медији, као и председник Србије и руски амбасадор у Београду Александар Чепурин кажу да ћете у Београд доћи 17. јануара. Слободни смо да Вас замолимо да нас током Вашег боравка у Републици Србији примите у просторијама руске амбасаде у времену не дужем од пола сата да бисмо разрешили неке недоумице које нас оптерећују. Наиме, званичан став Руске Федерације јесте да решење статуса Косова и Метохије мора да буде у складу са Резолуцијом 1244 која гарантује територијални интегритет и суверенитет Србије што је и наш став. Неки други ваши представници, као што су Марија Захарова, Алексеј Пушков, Александар Чепурин, кажу да ће Москва прихватити свако решење како се Београд и Приштина договоре. Вама је сигурно познато да Председник Србије у преговорима са својом јужном покрајином заступа идеју „разграничења“ са Албанцима којом приликом територијалним комбинацијама Република Србија наводно треба да добије тек нешто више од 1% територије Косова и Метохије. Како ми не желимо да живимо у таквој сепаратистичкој творевини волели бисмо на време да знамо какав је стварни став Руске Федерације и да га од Вас непосредно чујемо. План о ‘разграничењу’ Срба и Албанаца у суштини значи одрицање од Косова и Метохије и супротан је Резолуцији 1244 Савета безбедности УН. После 1999. године више од 220.000 наших сународника са Косова и Метохије је завршило у колективним и сабирним центрима у остатку Србије. Многи од њих и дан-данас у њима живе. Зато да не бисмо доживели њихову судбину хтели бисмо на време да се припремимо за евентуални неповољан развој догађаја. Нормално је да Ви пре свега бринете о интересима своје државе. Нама је познато да је број Срба на Косову и Метохији већи од броја Руса који живе у Чеченији, Ингушетији, Дагестану али Вама не пада на памет да се „разграничавате“. Чак напротив, седиште Каспијске флоте из Астрахана пребацујете у луку Каспијск у Дагестану“, наводи се у писму које је потписао Славиша Ристић.

Након тога је уследило саопштење Српске листе (у Харадинајевој Влади), где је наведено да је то писмо “лицемеран покушај самопромоције“.

Српска листа у саопштењу наводи да је писмо покушај политичких маргиналаца и квази-патриота, сакривених иза некаквог „отаџбинског“ удружења, да се промовишу тако што ће унизити српске институције, српског председника и српску државу и то, наводе, код осведоченог пријатеља српског народа и председника Вучића.

„Мада, након отвореног позива њиховог лидера Славише Ристића на убиство председника Вучића на највећи национални празник српског народа Видовдан, ништа нас од људи таквог карактера и морала не може изненадити“, наводи Српска листа и пита да ли се лидером може назвати неко као Ристић, за кога на КиМ не гласа ни двоцифрен број бирача.

Додају да када се погледају наводи које су изнели у писму, „адреса за напад на српског председника треба да буде Приштина и други србомрзитељи, а не председник Русије Владимир Путин који је небројено пута подржао и Србију и Вучића, али и истакао значај пријатељства наших народа“.

„Овакви напади само потврђују да су Ристић и 7 патуљака у служби Приштине и независности целог Косова“, наводи се у саопштењу.

Напади као што је овај, потврђују и, наводи Српска листа, исправност става председника Вучића да се бори за Србију и српски народ, али и да ће уз руске пријатеље успети да се избори за најбоље могуће решење после свега, додају, што су разни Ристићи оставили.

Поручили су да ће Српска листа, заједно са председником Вучићем и државом Србијом, наставити да се боре за одрживо решење и будућност на Косову и Метохији.