Прочитај ми чланак

Скупштина – скандал: Живковић назвао Вучића највећом шлихтаром па затражио оставку

0

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић данас је, на конференцији за новинаре у холу Дома Народне скупштине, поручио да је невероватно и беспотребно то што ће у наредна 24 сата бити одржане чак 3 седнице Парламента, једна која је почела данас у 10х, сутра друга редовна исто у 10х, док ће већ у 11х бити одржана и посебна. Упитавши са којим резоном, објашњењем и мотивима се сазивању на тај начин, навео је да је једино објашњење да неко удара рецке колико је седница одржао.

Подвукавши да су неки таблоиди најавили смене у Влади на предлог Вучића јер шурују са странцима, Живковић је објаснио да је Нова странка бележила статистику колико се пута Вучић срео са руским, америчким и кинеским амбасадором, додавши да је цифра близу 200 пута за 6 година.


„Амбасадори нису никакви центри моћи, то су људи који преносе поруке својих Влада и суверена, сусрети са њима су радног карактера и нема никакве потребе да се сусрећете једном у 10 дана, осим ако се не шлихтате. Зато позивам Вучића да смени те министре, али и сам поднесе оставку, јер је он највећа шлихтара од свих. То би бацило ново светло на изборе јер би постали и председнички“, навео је он.

Осврнуо се на ребаланс буџета и подвукао да се наводни суфицит преусмерава на различите стране, али са једним циљем – да буде део изборне кампање.

„Повећање плата у јавном сектору је превелико и не одговара расту БДП-а у нашој земљи. Значи да је некоме отето да би се пред изборе повећале плате и пензије. Отето је од оних који су већ под репресијом владајућег режима, а то је приватни сектор. Ту успешно послују само они који су интимно везани за врх режима, били они нечији тата, браћа… Извештај Фискалног Савета, који има апсолутну подршку НОВЕ, јасно каже да ћемо на крају године имати мањак од 24 милијарде, на срећу још увек динара. Вучић би морао да нам објасни ко то нас напада, па морамо толико да улажемо у војску и полицију кад причамо да смо лидери у региону и да нас се сви плаше, као и зашто се улаже кад од Руса, Белоруса и Кинеза добијамо борбена возила и дронове за џабе. Зашто сви пензионери добијају 5.000 динара помоћи? Зашто добија нпр. Вучићев отац, кад је сам Вучић рекао да он има велику пензију? То је потребније онима који су угрожени. Вучић се спрема да своју власт брани оружјем, исто играње платама је имао и Милошевић, па је изгубио јер му је добар део војске и полиције отказао послушност. Код Вучића ће то бити још видљивије“, поручује он.

Лидер Нове странке је навео и да је суштински да се вечерас у Дневнику РТС-а у извештају из Парламента чују коментари опозиције, а да потом буде гост неко из Фискалног савета ко ће објаснити зашто је ребаланс буџета лош и да да предлоге како то да се реши.

„Важно је до избора променити слику јавног сервиса, јер то грађани директно плаћају и то деценијама. То не сме бити на нивоу Пинка, Хаппy и другог поменутог ђубрета. НОВА ће одлуку о изборима донети тек када они буду расписани, до тада ћемо се спремати као да на њих излазимо. Било који други приступ би био вређање бирачког тела, тј. оног дела које је одговорно за ову државу. Ако желе да дођу до праве информације, могу то да ураде преко неких других телевизија и преко интернета. Избори следеће године ће бити избори где ће паметни и одговорни људи у Србији бити у прилици да се определе да ли ће Србија постати нормална земља на путу ка Европи 21. века или ће дозволити да штетни и неодговорни наставити да воде Србију. Та победа неће бити против Вучића лично, јер нису председнички избори, али може да буде оно што смо урадили Милошевићу 1996. године, то је био шамар који је био увод у нокаут који је потом задобио“, рекао је Живковић.

Одговарајући на питања присутних новинара, он је поручио да је довољно 5 недеља поменутог новог програма РТС-а да се ствари промене.

„Толико је очигледних ствари о ономе што се дешава около, да у три емисије можемо да закуцамо ексере у политички мртвачки сандук СНС-а. То није довољно, наравно, са таквим темпом треба наставити, али да сам ја само 10 минута у некој емисији са Вучићем и да му поставим 5 питања, гарантујем да би он устао и заувек напустио политику“, закључио је председник Нове странке.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!