Прочитај ми чланак

Скупштина – Радуловић има подршку: Укинимо Вучићев час, 95% народа је здраво ВИДЕО

0

Лидер Покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је данас, у понедељак 7. априла, да је трагично што је у Србији већ неколико недеља "суспендована демократија", а да о томе ћуте и медији и опозиција, невладине организације и појединци који су увек наступали у јавности као заштитници људских права.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Радуловић је поновио да је увођење ванредног стања у Србији обављено мимо закона и да је, на тај начин, један човек извео државни удар и преузео сву власт у земљи, због чега је ДЈБ поново затражио од председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и председнице парламента Маје Гојковић да се хитно изађе из такве ситуације и систем врати у оквире Устава.

– Од 250 посланика само је осам потписало захтев да се Србија врати у уставни оквир, а 242 и даље ћути. Ћути и струка, осим Родољуба Шабића који је одмах рекао да је ово противуставан потез, остатак стуке громогласно ћути. Адвокатска комора је смогла снаге да каже исто, али Уставни суд ћути, иако смо и од њега два пута тражили да се преиспита одлука о увођењу ванредног стања – рекао је он.

Он је оценио да опозиција ћути јер из истраживања јавног мњења схвата да код грађана постоји страх од вируса и не жели да ризикује популарност, чиме заправо само доприноси паници коју промовише власт.

– Власт користи страх код људи да спроводи ове мере и сакрије фијаско око избора, када је окупљала десетине хиљада људи да дају потписе и за СНС, али и за Социјалистичку партију Србије, за Шешеља, Шапића, ПОКС, Чанка, Чомићку и Заветнике. И сада Вучић има проблем како да изађе из ове ситуације, а да испадне да је урадио херојско „Фекетић“ дело и спасио десетине хиљада људи – рекао је Радуловић.

Он је рекао да је до сада познато да је вирус опасан, али да последице има за мали проценат становништва, док 95 одсто људи има благе или никакве симптоме.

– Треба укинути полицијски час… Потребно је одржавати растојање, али не кућним притвором и затварањем целе државе у затвор. Последице тога ће бити катастрофалне по домаћу привреду и целу земју и биће много лоше од последица вируса – рекао је Радуловић.