Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Радета(СРС) испрозивала Јоргованку и Зорану због скупих крпица и накита

0

БЕОГРАД - Током представљања прошлогодишњег извештаја о раду Агенције за борбу против корупције у Одбору за правосуђе и државну управу и локалну саоуправу данас се повела и расправа о гардероби и накиту појединих функционерки чији се, како је наведено, стил живота не подудара са понуђеним извештајем.

8

БЕОГРАД – Током представљања прошлогодишњег извештаја о раду Агенције за борбу против корупције у Одбору за правосуђе и државну управу и локалну саоуправу данас се повела и расправа о гардероби и накиту појединих функционерки чији се, како је наведено, стил живота не подудара са понуђеним извештајем.

Расправу је започела посланица СРС Вјерица Радета напоменувши да је јасно да гувернерка НБС Јоргованка Табаковић може да носи „барбери“ мараму јер су јој примања, како тврди, пола милиона динара, али јој, каже, није јасно одакле министарки Зорани Михајловић скупа гардероба и накит.

9

Фото: Зорана Јевтић

„Јавност се информише из медија о прескупој гардероби, накиту министарке Михајловић. Немогуће је то имати са било којом платом у Србији, осим оних неколико екстремних“, рекла је Радета.

Каже да према тим информацијама, Михајловић као и супруга српског председника Драгица Николић носи торбице вредне по неколико хиљада евра и да би то Агенција требало да провери. „Ако сазнате нешто из медија не мора да значи да је тачно, али ви морате мало више да се ангажујете и да покажете да сте заиста независан орган и да вам је свеједно ко је на власти него да радите у складу са законом“, рекла је Радета.

0

Фото: Александар Јовановић

Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић је Радети одговорила да та институција прати имовинско стање функционера и када се процени да начин живота појединих функционера одудара од извештаја, раде се ванредне контроле.