Прочитај ми чланак

Скупштина – БИА угрозила Вучића? Незгодна питања новинара Србин.инфо Мартиновићу

0

„Господине Мартиновићу, да ли постоји некаква одговорност Безбедоносне информативне агенције (БИА) због тога што је дозволила да осведочен криминалац и дилер дроге буде у близини Председника Републике, Александра Вучића? Он је могао и да га убије. Зашто нико није извршио безбедоносну проверу који се људи састају, у оквиру званичне делегације, са председником државе?, упитао је новинар Србин.инфо шефа посланичког клуба СНС, Александра Мартиновића, поводом афере у којој се спомиње да је Предраг Колувија, ухапшени власник добра „Јовањица”, где је заплењена велика количина марихуане, веома близак и добро познат врху власти и председнику Србије Александру Вучићу, који га је водио на више бизнис форума у Русији, Казахстану и у Србији.

„Чим су државни органи сазнали, да се се тај Колувија, бави нелегалним послом који се зове узгајањем марихуане, што је забрањено у Србији, полиција је реаговала и тог човека је ухапсила. Вероватно у координацији са БИА. Да не говорим да они који данима причају о Колувији, „Јованици” и Андрију Вучућу сами кажу: ми када дођемо на власт, ми ћемо дозволити производњу мариихуане, односно да је уље канабиса здраво за човека”, у четвртак 05.12., у Скупштини Србије, на конференцији за медије, рекао је Мартиновић одговарајући на питање Србин.инфо, у вези могућег пропуста БИА када је у питању безбедност Председника Србије, додајући да је СНС ултимативно против да се марихуана легализује у Србији.

„Господине Мартиновићу, молим Вас, појаснићу. Ја да бих могао да овде преко пута Вас станем и причам са Вама, морао сам да дам неке податке о себи, да ме неко провери када уђем у ову зграду. Како је зато могуће да није БИА проверила човека, који је био хапшен и који је дошао веома блиско Председнику Србије? Он је могао, као криминалац, да буде плаћен да га убије”, упитао је опет новинар Србин.инфо незадовољан одговором шефа одборничке групе СНС у вези безбедности Александра Вучића, пошто је с њим по разним сајмовима у иностранству, у званичним државним делагацијама, био и Предраг Колувија.

„Када је био ухапшен? Да ли је био у Србији хапшен пре или после састанка са Вучићем?”, питањем, на питање је одговорио Мартиновић додајући да мисли да је Колувија био хапшен после.

А затим подвукао:

„Чим је полиција добила информацију од надлежних државних органа да се на „Јованици” узгаја марихуана, тог истог момента је полиција дошла на то пољопривредно имање, ухапсила Колувију и запленила сваки грам марихуане који се тамо налазио. Нити је, том приликом, нелегално нешто урадила БИА или полиција.”

„Значи по Вама БИА нема никакву одговорност?”, упитао је опет новинар Србин.инфо.

„Не знам зашто толико инсистирате на одговорности БИА? Шта, задатак БИА је да провера ко шта узгаја у својим баштама?”, одговорио је опет питањем на питање Мартиновић.

„Не, већ да утврди ко седи са председником наше државе”, констатовао је новинар Србин.инфо.

„Ко седи? Па, седи ко у том моменту баве се једном делатношћу која је легална. Чим је држава сазнала да неко ко се до тада бавио легалним послом, у с тај легални посао ради и нелегални, држава је реаговала. Ја у томе не видим ничег спорно”, одговорио је Мартиновић