Прочитај ми чланак

СКРОМНО Милов сестрић са 23 купио стан од 900.000 долара у Њујорку

0

Објашњавајући зашто је Црној Гори потребан Закон о пореклу имовине кандидат за посланика и шеф кампање коалиције Црно на бијело Зоран Микић презентовао је данас на прес конференцији документ који показује да син Ане Коларевић и сестрић шефа режима Мила Ђукановића Един поседује стан у Њујорку на Менхетну у вредности од 900 000 долара.

“Не желим ништа да имплицирам нити да износим неке оптужбе, али подсећам јавност да је Ана Коларевић повезивана са примањем мита у афери Телеком. Већински пакет акција компаније Телеком држава је продала Мађар Телекому 2005 године. Само пар месеци касније у априлу 2006 године Един Коларевић, који је тада имао 23 године, купује и плаћа кешом скупоцени стан у Њујорку за 900 000 долара. Нека грађани и јавност сами процене да ли су овде чиста посла”, нагласио је Микић, преносе подгоричке Вијести.

Фото: predsjednik.me

Он је на прес конференцији истакао да су Закон о пореклу имовине и Закон о лустрацији и отварању тајних досијеа први званични правни акти које ће посланици коалиције Црно на бијело предложити у новом сазиву Скупштине Црне Горе.

“Без ова два закона нема суштинских промена у Црној Гори”, истиче Микић.

Микић је истакао да “док већина грађана Црне Горе има проблем да опреми децу за нову школску годину и док готово 30% грађана живи на ивици сиромаштва, свакодневно сведочимо бахаћењу јавних функционера и лица која су са њима повезана. Ово је само још један у низу показатеља због чега је Црној Гори потребан Закон о пореклу имовине. Њиме се осим јавних функционера морају третирати и лица повезана са јавним функционерима. Свако може да има скупу некретнину, ауто, сат и слично. Али свако, поготово јавни функционер мора бити спреман да ту имовину докаже пред надлежним државним органима.”