Прочитај ми чланак

СKOT: Нема разграничења; ВУЧИЋ: Поштујем и ценим изјаве амбасаора САД, али…

0

"Важно је шта каже амерички амбасадор, ми то поштујемо и ценимо, али ми имамо своје ставове", казао је Вучић упитан о изјави америчког амбасадора да САД неће прихватити идеју разграничења зарад стварања етнички чистих држава, као и да на простору Србије делују руски агенти.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да цени и поштује изјаве америчког амбасадора Кајла Скота, али је нагласио да и Србија има своје ставове.

„Важно је шта каже амерички амбасадор, ми то поштујемо и ценимо, али ми имамо своје ставове“, казао је Вучић упитан о изјави америчког амбасадора да САД неће прихватити идеју разграничења зарад стварања етнички чистих држава, као и да на простору Србије делују руски агенти.

Он је додао и да је Београд одувек био једно од кључних места за светске тајне агенте, због чега је важно да постоје „државне структуре које могу да сагледају све тешкоће за очување мира и стабилности“.

У интервјуу за недељник НИН, Скот је између осталог навео да САД неће прихватити идеју разграничења зарад стварања етничко чистих држава, и да на простору Србије делују руски страни агенти.

Вучић је одговарајући на питање истакао и да он није читао интервјуу америчког амбасадора, јер не чита „Ђиласове медије“, посебно када „Ђиласов новинар није питао зашто је одвајао Србију 1999. године“.