Прочитај ми чланак

ШКОРО ОДГОВОРИО ВУЧИЋУ: Боље бити певач него достављач код ратног злочинца (ФОТО)

0

Кандидат за председника на изборима у Хрватској Мирослав Шкоро одговорио је на друштвеним мрежама председнику Србије Александру Вучићу на прозивке које му је упутио.

„Чујем да ми је ‘велики државник’ Вучић поручио као ‘певачу или шта ли већ’ да прочитам књиге из психологије, у којима ћу видети да ‘о будућности увек причају они којима је прошлост чиста, а иначе о будућности најмање причају и на прошлост се враћају они којима је савест немирна и који имају нешто да оперу из прошлости“, написао је Шкоро, преноси Н1.

Foto: Facebook

Каже да њему „не требају књиге из психологије да би анализирао Вучића“.

„Довољно је погледати чињенице из прошлости, а међу њима и фотографије. Оне увек говоре више од хиљаду речи. А закључак који се након ове фотографије намеће, само је један – боље бити ‘певач или било шта већ’, него достављач код ратног злочинца“, написао је Шкоро на Фексбуку.

Вучић је у уторак оценио, коментаришући анкету ХРејтинга коју је објавио ХТВ о односима Србије и Хрватске, да Хрвати имају „непогрешив њух“ да сваког ко ради у интересу Србије ставе на прво место као свог противника.

Коментирајући оцене и поруке Мирослава Шкора о прошлости и будућности, Вучић је, рекао да „том певачу или шта ли је већ“, жели да поручи да прочита књиге из психологије и да ћетамо видети да „о будућности увек причају они којима је прошлост чиста, а иначе о будућности најмање причају и на прошлост се враћају они којима је савест немирна и који имају нешто да оперу из прошлости“.

Шкоро ће бити противкандидат Колинди Грабар Китаровић на предстојећим изборима за председника Хрватској крајем године.