Прочитај ми чланак

СКИНУЛИ МАСКЕ: Подржаћемо Вучића ако потпише „споразум“ са државом Косово?!

0

Странка модерне Србије и Грађански демократски форум потписали су договор о сарадњи, прогласили себе правом грађанском алтернативом и позвали све организације и појединце да им се придруже ако виде Србију у Евопској унији, ако нису националисти и залажу се за брзо решавање питања Косова.

Председник Грађанског демократског форума Александар Оленик казао је новинарима да су се удружили како би били алтернатива владајућој Српској напредној странци, али и опозиционом Савезу за Србију који је према његовој оцени националистички.

„Грађански оријентисани гласачи нису имали за кога да гласају више од деценије. Србија на западу и човек у центру политике су главне дефиниције нашег политичког деловања“, рекао је Оленик.

Он је казао да савезници новог политичког блока не могу бити националисти, без обзира да ли су на власти или су у опозицији, а „природни савезник“ им је Демократска странка када би се вратила свом програму из 2000. године.

„Подржавамо споразум са Косовом, ако Вучић буде тај који ће га потписати подржаћемо га. Није битно ко га је потписао, битно је да се то питање реши“, рекао је Оленик и додао да власт не треба рушити на питању Косова.

Копредседница СМС Татјана Мацура рекла је да преговори о политичком споразуму трајали су више од годину дана и оценила да је последњи тренутак да се у Србији промени систем, а не само људи.

„Позивамо све организације и појединце који ће имати недвосмислено слагање о ЕУ, децентрализацији на нивоу државе што се тиче моћи и финансија, али и по питању људских права, све који желе да ово буде део њихове политике“, казала је Мацура.

Потписници споразума најавили су да ће у суботу, 6. априла бити одржан састанак са 15 организација којима је понуђен исти договор и додали да ће га сигурно потписати организација Толеранција Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!