Прочитај ми чланак

„СКИДАМО КАПУ ДИКОВИЋУ ЗБОГ ДРАЖЕ, ако и један војник буде кажњен биће протеста“

0

Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Жика Гојковић најавио је организовање протеста ако под притиском МО буде кажњен и један од официра ВС који су одали почаст Дражи Михаиловићу.

„Скидамо капу начелнику Генералштаба Љубиши Диковићу, који је несумљиво дао сагласност да официри положе венце на споменик најодликованијем српском официру, али и одобрио да 200 војника тога дана борави на Равној Гори. Дајемо пуну подршку генералу Диковићу и бодримо га да не подлегне притисцима Министарства одбране, јер није сам, цела Србија је уз њега“, рекао је Гојковић, и додао да је Србија коначно јединствена у исказивању поштовања према правим патриотама.

Члан ПОКС-а Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића, рекао је да је прошло 72 године од убиства његовог деде, али да више него икада Србија поштује његово дело и његову жртву.

Да подсетимо, Српски покрет обнове организовао је традиционални скуп на Равној гори поводом годишњице четничког устанка против нацистичког окупатора Краљевине Југославије у Другом светском рату.

Пред окупљенима код споменика генералу Драгољубу Михаиловићу заменик председника СПО Александар Чотрић изјавио је да су Србија и српски народ, који ове године прослављају цео век од победе савезника у Великом рату, поносни на победе Српске војске, којом је у Првом светском рату командовао Велики Александар Карађорђевић, и на устанике његовог ратног друга и команданта Југословенске краљевске војске у раскомаданој и окупираној Краљевини, генерала Михаиловића.