Прочитај ми чланак

Скандалозно: Дупла платформа Владе Србије, у дипломатској стоји да Космет није део Србије!

0

У енглеској верзији платформе за Космет, која је намењена нашим дипломатским представницима у иностранству, не налази се преамбула из српске верзије, у којој стоји да је јужна српска покрајина неодвоји део Србије.

Ово је вечерас у емисији „Утисак недеље“ открио професор Лејон Коен, а потврдио саветник председника Србије Марко Ђурић. Ова верзија платформе је обавезујућа за наше дипломатске представнике и у складу са њом треба да бране позиције Србије у међународној заједници. У енглеској верзији само стоји да Србија никада неће признати Косово, иако то ништа не значи у дипломатској пракси.

 

Другим речима, преамбула да је Космет део Србије се налази само у српској платформи, која је за домаћу употребу, док у стварности, држава неће спроводити такву политику.

Леон Којен је упозорио да ако Србија не инсистира да је Космет у Србији, онда ни друге државе немају више разлога да нас подржавају, односно да не признају лажну шиптарску државу. Енглеском верзијом платформе, Србија заправо каже: ми не признајемо Косово, али не бранимо да га други признају, односно Космета са Србијом, Приштина може да тумачи како хоће.

(Србин.инфо)